KAD "MAJSTORI" UDARE NA "ROMANTIČARE": Ne igraju Zvezda i Partizan, ali se u Beogradu oseća groznica velikog derbija! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.11.2023

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Decenijama unazad dueli dveju ekipa predstavljaju praznik fudbala u srpskoj prestonici.

KAD "MAJSTORI" UDARE NA "ROMANTIČARE": Ne igraju Zvezda i Partizan, ali se u Beogradu oseća groznica velikog derbija! (VIDEO)

Foto: YouTube.com/printscreen/RTS

Predstojećeg vikenda na programu su mečevi 19. runde Prve lige Srbije, a svakako će se u fokusu sportske javnosti naći meč koji će biti odigran na stadionu "kraj Studenjaka" u kojem će novobeogradski Radnički dočekati OFK Beograd.

 

U istorijskom smislu, ne računajući Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, duel "majstora" i "romantičara" predstavlja najveći derbi prestonice koji je i u periodu nekadašnje SFR Jugoslavije predstavljao pravi magnet za ljubitelje fudbala.

I pored svega navedenog, obe ekipe su sezonama unazad daleko od elitne fudbalske scene, ali se čini da će navedeno, barem kada je jedan klub u pitanju, biti prevaziđeno, a svkako bi u interesu nacionalnog fudbala bilo da se i drugi sportski kolektiv nađe na mestu koje mu po tradiciji svakako pripada.

 

 

OFK Beograd odlazi na Novi Beograd kao apsolutni lider ovosezonskog takmičenja i već sada je jasno da će od naredne jeseni ponovo zakoračiti na superligašku scenu, dok je pred ekipom Radničkog velika borba kako bi sačuvali status člana drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

- Prva liga Srbije, 19. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - OFK Beograd (Beograd)

Stadion: "kraj Studenjaka", Novi Beograd

Datum: Subota, 2. decembar

Početak: 13 časova

Prvi ovosezonski duel dve ekipe koji je odigran na Omaldinskom stadionu poslednjeg vikenda meseca avgusta, okončan je podelom bodova rezultatom 2:2. Nikola Knežević je pogotkom u 20. minutu doveo "romantičare" do prednosti. Usledio je preokret "majstora" u režiji Nemanje Đokića i Stanislava Krapuhina, da bi Nemanja Ivanović pogotkom u psolednjim trenucima susreta postavio konačan rezultat derbija.

 

 

Ukoliko bi morali da istaknemo favorita predstojećeg derbija, to je svakako ekipa sa stare Karaburme, ali treba istaći da su u poslednjih deset mečeva koji su odigrani u borbi za bodove, čak pet okončani bez pobednika. Novobeograđani su zabeležili dva trijumfa, dok je jedan meč više pripao "romantičarima". Ostvaren je i gol koeficijnt 13:10 u korist OFK Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading