UOČI VELIKOG DERBIJA: Već deset mečeva ne znaju za neuspeh! Može li "srpski Mančester" da ostane neosvojiva tvrđava i nakon duela sa rivalom iz prestonice?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.11.2023

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nešto više od tri meseca priredili su seznaciju na Topčiderskom brdu, a sada se nadaju identičnom ostvarenju na svom terenu.

UOČI VELIKOG DERBIJA: Već deset mečeva ne znaju za neuspeh! Može li "srpski Mančester" da ostane neosvojiva tvrđava i nakon duela sa rivalom iz prestonice?

Foto: RFK Grafičar

Fudbaleri leskovačke GFK Dubočice na startu aktuelne 2023/24 sezone u okviru Prve lige Srbije, nisu beležili očekivane rezultate. U prvih šest prvenstvenih mečeva ekipa je zabeležila tri neuspeha i činilo se da će borba za vrh tabele biti samo nedosanjani san.

 

Međutim, utakmicom protiv lazarevačke Kolubare koja je okončana podelom bodova rezultatom 1:1, započeta je serija koja traje već dva i po meseca tokom koje sportski kolektiv iz "srpskog Mančestera" nije osetio gorčinu poraza.

U navedenom periodu, tokom deset prvenstvenih duela Leskovčani su zabeležili pet pobeda i isto toliko remija. Po tri boda su osvojena u mečevima protiv Smedereva 1924 (2:1), dok su dueli sa OFK Vršcem, šabačkom Mačvom, GFK Slobodom iz Užica i Jedinstvom sa Uba okončani minimalnim rezultatom 1:0. Istovremeno su fudbaleri GFK Dubočice rezultatom 1:1 remizirali sa Kolubarom iz Lazarevca, sremskomitrovačkim Radničkim i novosadskom Mladosti GAT, dok je po jedan bod osvojen bez postignutih pogodaka u susretima sa Metalcem iz Gornjem Milanovca i ekipom RFK Novi Sad 1921.

Do odlaska na zimski odmor Leskovčani će odigrati još četiri susreta, od kojih će čak tri biti na Gradskom stadionu "Dubočica", a prvo iskušenje ih očekuje u sibotu 2. decembra kada u "srpski Mančester" stiže beogradski RFK Grafičar, ekipa koja takođe ima svoje ambicije uoči navedenog meča.

 

 

- Prva liga Srbije, 19. kolo:

GFK Dubočica (Leskovac) - RFK Grafičar (Beograd)

Stadion: Gradski stadion "Dubočica"

Datum: Subota, 2. decembar

Početak: 15 časova

Dve ekipe su na startu nove sezone u okviru četvrte takmičarske runde odigrale meč na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", a GFK Dubočica je slavila rezultatom 2:1 golovima Milana Đokića u 30. i Mlađana Stevanović u 55. minutu iz jedanaesterca. Počasni pogodak za "grafose" postigao je, takođe sa bele tačke Andrija Maksimović.

Leskovčani koji u uvum momentu zauzimaju petu poziciju na prvoligaškoj tabeli, nakon susreta sa RFK Grafičarem, dočekaće i ekipe novobeogradskog Radničkog i Inđije Toyo Tires, dok će pravi test kvaliteta imati 10. decembra kada će na Omladinskom stadionu gostovati lideru šampionata, ekipi OFK Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading