SRPSKI ATLETIK BILBAO: Iza njih je sjajna polusezona - proslavu stogodišnjice kluba obeležiće kao srpskoligaši! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.11.2023

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza njih je uspešna jesenja polusezona.

SRPSKI ATLETIK BILBAO: Iza njih je sjajna polusezona - proslavu stogodišnjice kluba obeležiće kao srpskoligaši! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Morava Velika Plana

Fudbaleri Morave iz Velike Plane gotovo deceniju i po takmiče se u četvrtom rangu srpskog klupskog fudbala, ali se svi u gradu na levoj obali Velike Morave nadaju da će njihovi ljubimci uskoro postati i deo Srpske lige Zapad u kojoj su se poslednji put takmičili u sada već davnoj 2009/10 sezoni.

 

Tokom prethodne jeseni Morava je ostvarila skor od osam pobeda i po tri remija i poraza i sa ukupno 27 bodova zauzima treću poziciju na tabeli sa pet bodova manje u odnosu na lidera OFK Napredak iz Markovca.

Učinak ekipe iz Velike Plane mogao je biti i znatno bolji da u poslednja tri prvenstvena meča nisu jednom remizirali (RSK Rabrovo 0:0), dok su u mečevima protiv Sloge 1924 iz Batočine i VGSK iz Velikog Gradišta doživeli neuspehe identičnim rezultatom 0:1.

Ono što svakako sve u Velikoj Plani raduje, jeste činjenica da u seniorskom pogonu nastupaju svega četvorica fudbalera koja su rođena van Opštine Velika Plana, a istovremeno omladinska škola je u 2023. godini ostvarila sjajne rezultate.

 

Omladinski pogon je u okviru Druge omladinske Podunavsko-šumadijske grupe u deset odigranih mečeva zabeležio isto toliko pobeda uz gol koeficijent 64:8.

Kadeti Morave su u okviru Druge kadetske Podunavsko-šumadijske grupe zabeležili osam pobeda u 11 prvenstvenih mečeva i sa ukupno 33 boda zauzimaju petu poziciju na tabeli, dok je pionirska selekcija u okviru Pionirske lige Kragujevca trenutno petoplasirana sa ukupno 22 osvojena boda.

Očekuje se da će sve selekcije "srpskog Atletik Bilbaa" nastaviti sa uspešnim rezultatima i na proleće,  želja svih u Velikoj Plani jeste da ekipa koja za pet godina proslavlja veliki jubilej vek postojanja, na stogodišnjicu osnivanja kluba postane član trećeg stepena srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading