UTISAK BI BIO BOLJI DA SU OSTVARENI OČEKIVANI REZULTATI: Reorganizacija na svim nivoima - klub sa juga Bačke kreće nekadašnjim stazama uspeha!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.11.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li se nekadašnji čaln elitnog ranga vratiti na nekadašnju poziciju?

UTISAK BI BIO BOLJI DA SU OSTVARENI OČEKIVANI REZULTATI: Reorganizacija na svim nivoima - klub sa juga Bačke kreće nekadašnjim stazama uspeha!

Foto: FK Mladost Bački Jarak

Polovinom devedestih godina XX veka Fudbalski klub Mladost iz Bačkog Jarka bio je učenik Prve "B" lige tadašnje SR Jugoslavije, a već pola decenije je redovni član južne grupe vojvođanskog fudbala.

 

U aktuelnoj sezoni plavo-beli nakon prvog dela šampionata zauzimaju 12. poziciju na tabeli sa skorom od šest pobeda, jednog remija i osam poraza i opšti je utisak svih u klubu, da su navedena ostvarenja mogla biti i bolja, ali se ipak ističe da ekipa u ovom moomentu ima svega četiri boda manje u odnosu na četvrtoplasirani tim Radničkog iz Nove Pazove, što je nadoknadivo tokom predstojećeg proleća.

Istovremeno, velika pažnja rukovodstva kluba usmerena je i na poboljšanju infrastrukturnih uslova. Na tribinama su postavljene nove stolice što će svakako omogućiti ljubiteljima fudbala da komfornije prate mečeve u narednom periodu.

Prošlo je desetak dana od poslednjeg prvenstvenog duela protiv Sloge iz Temerina koji je okončan trijumfom Bačkojarčana rezultatom 4:1, a u razgovoru za portal "Nsfudbal.com" predsednik FK Mladost Bački Jarak, Dragan Antonić je sumirao utiske:

- Funkcionišemo na stabilnim temeljima, nemamo dugovanja prema igračima i poveriocima. Renovirali smo svlačionice i prostorije za službena lica, dok je postavljanje stolica omogućilo dodatni komfor navijačima. Pre početka sezone, uspeli smo da u matični klub vratimo nekolicinu igrača poniklih u Mladosti, a da tokom jesenjeg dela prvenstva šansu pružimo mladim snagama, poniklim u našem omladinskom pogonu. Utisak bi u potpunosti bio pozitivan da su ostvareni bolji rezultati. Trenutni plasman nije u skladu sa krajnjim dometima, očekujem da u nastavku sezone izbrišemo minuse.

Foto: FK Mladost Bački Jarak

Stadion "Livadica" u novom ruhu

 

Posebno svi u redovima Mladosti sa zadovoljstvom ističu činjenicu da veliki broj prvotimaca kluba dolazi uptravo iz Bačkog Jarka, a kada je u pitanju igrački kadar, tokom prethodne jeseni 23 fudbalera su nastupila u prvenstvenim borbama. Najviše vremena na terenu su proveli Miloš Kovačević, Milorad Knežević i golman Nemanja Pajfer.

Ekipa je u 15 mečeva ukupno 19 puta uspevala da pronađe put lopti do protivničke mreže. Ukupno desetorica fudbalera su se upisivala u listu strelaca, a najefikasniji sa po tri pogotka bili su Ognjen Kovačić, Milan Stanić i Ilija Erdeljan.

Treba napomenuti da ekipu Mladosti u prolećnoj premijeri očekuje veliko iskušenje. Polovinom meseca marta ekipa gostuje u Donjem Tovarniku trenutno drugoplasiranoj Slobodi koja predstavlja jednog od glavnih konkurenata u borbi za plasman u viši stepen takmičenja, Srpsku ligu Vojvodina.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading