VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA: Kraljevčani su na dobrom putu da se za početak vrate u srpskoligaško društvo!

Autor:

Sport

23.11.2023

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sloga hita ka šampionskoj tituli.

VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA: Kraljevčani su na dobrom putu da se za početak vrate u srpskoligaško društvo!

Foto: FK Sloga Kraljevo

U poslednjih pet sezona tim iz Kraljeva promenio je tri ranga takmičenja, i trenutno se nalazi u "najnižem" u poslednjih par godina, a to je zonski stepen, konkretno Sloga se ove godine takmiči u Šumadijsko-raškoj zoni.

Republika

Proteklog vikenda sastav Sloge je slavio na gostovanju Srbiji iz Ilićeva rezultatom 4:2, za bivšeg prvoligaša pogađali su Aleksa Babić, Marko Despotović, Petar Bogdanović i Dragoljub Anđelković. Tim iz Kraljeva je ovim trijumfom završio jesenji deo sezone na prvom mestu sa 39 osvojenih bodova.

Prošlogodišnji član Srpske lige Zapad je na 14 mečeva zabeležio 13 trijumfa i samo jedan poraz, jedini tim koji je uspeo da "uzme meru" aktuelnom lideru jeste Budućnost iz Konareva, koja je na otvaranju ove sezone slavila na gostovanju u Kraljevu rezultatom 2:1. Pored odličnog bodovnog salda Sloga ima trenutno i najbolji napad u ligi sa 35 postignutih golova, dok "poseduje" i drugu najbolju odbranu u prvenstvu, koja je kapitulirala samo deset puta.

Republika

Foto: FK Sloga Kraljevo

Kolektiv Sloge

Prednost u odnosu na prvog pratioca, ekipu Bane 1931 iz Raške je sedam bodova. Iz redova Sloge su povodom jesenje titule i prvog dela sezone poručili:

- Istina je da je ovo četvrti rang takmičenja,i istina je da Slogi nije mesto u ovom rangu, ali okolnosti su takve, i nije lako ni u jednom rangu vezati trinaest pobeda za redom, i otuda sve čestitke igračima i stručnom štabu na sjajnoj polusezoni! Na proleće nas očekuju još osam utakmica regularnog dela, plus pet mečeva u okviru plej-ofa i svi se nadamo da će ekipa nastaviti u ovom ritmu i da će i na kraju sezone prva proći kroz cilj i obezbediti povratak u Srpsku ligu Zapad!

Prolećni deo prvenstva startuje 16/17. marta sledeće godine, Sloga će na startu drugog dela dočekati upravo prvog pratioca, i verovatno glavnog konkurenta za šampionsku titulu, tim Bane 1931 iz Raške.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading