RADO VIĐEN SAIGRAČ NA TERENU: Lopta kod "Efija" ide u situacijama u kojima je niko drugi neće!

Autor:

Sport

08.11.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kažu da je glava luda, al’ je spremna za još čuda!"

RADO VIĐEN SAIGRAČ NA TERENU: Lopta kod "Efija" ide u situacijama u kojima je niko drugi neće!

Foto: FK Divostin

Ekipa Divostina će predstojećeg vikenda imati priliku da stigne do laskave titule jesenjeg prvaka Prve lige Kragujevca, i da zimsku pauzu provede na poziciji koja vodi u Šumadijsko-rašku zonu.

Republika

U nedelju će u Divostin gostovati bivši srpskoligaš, sastav Pobede 1926 iz Beloševca, utakmica od velikog značaja za aktuelnog lidera, jer su prvi pratioci jako blizu, pa samo trijumf sigurno garantuje prvo mesto na kraju jesenjeg dela prvenstva. 

Na društvenim mrežama kluba pojavio se intervju sa Milošem Vlačićem (30), fudbalerom koji je pre dve sezone odlučio da obuče dres Divostina, i postao je jedan od sigurnijih igrača u ekipi. Intervju sa Milošem prenosimo u celosti:

Kako danas vidite sebe u odnosu na period od prošle sezone?

- Prve dve godine u Divostinu bih okarakterisao kao uspešno prilagođavanje, Sad sam svestan šta sve mogu, a mogu više nego u prošloj sezoni.

Otkud to da si izabrao baš naš klub pre dve sezone?

- U odnosu na sve druge klubove, u Divostinu se pobeda traži uvek. Svuda. Kad se trijumfuje na jednoj istog časa se očekuje da na narednoj utakmici igramo bolje, budemo efikasniji. Pozitivan pritisak može da napravi dobrog igrača. Ko u glavi prevaziđe takvu vrstu opterećenja sposoban je da se snađe bilo gde. 


Da li si očekivao da ćeš biti najbolji igrač prošle sezone?

- Sjajna statistika za mene u prošloj sezoni. Tim se poklopio, odigrali smo odlično. Ja sam tu iskočio možda pošto sam dao najviše golova ali pored mene ima mnogo igrača koji su doprineli uspehu.

Republika

Foto: FK Divostin

Miloš "Efi" Vlačić

Stiče se utisak da najbolje partije pružaš kada je veliki pritisak i tenzija?

- Ne mogu da igram bez pritiska. Pravi me boljim igračem, daje mi dupli motiv. Ne pale me utakmice bez značaja. Na primer, ne bih igrao za neki osrednji klub, kome je svejedno da li će se pobediti ili ne. Zato mi Divostin odgovara.

Često smo u prilici da vidimo kako se upravi diže kosa na glavi kada uradiš neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom? 

- Više trenera i prijatelja mi je govorilo da imam ’ludu glavu’. Znam, niko od njih nije mislio loše. Neke stvari bih menjao na sebi, ali ovu glavu ne bih. To sam ja. 

Na kraju, kakva je atmosfera u ekipi?

- U Divostinu te adrenalin udara tri dana pre utakmice, zato tuga posle poraza ili slavlje usled pobede traju po dva dana. Minimum.

Vlačić je na dosadašnjih 12 ligaških mečeva upisao šest golova, ali njegov doprinos na terenu se ne može videti kroz brojke, jer je reč o fudbaleru koji na terenu predstavlja saigrača kod kojeg je lopta na sigurnom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading