DRUŠTVENA ODGOVORNOST: Crveno-beli uzeli učešće na "Malom sajmu sporta" - kikindskim mališanima predstavljena sva lepota fudbalske igre! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.11.2023

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su budućnost srpskog sporta.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST: Crveno-beli uzeli učešće na "Malom sajmu sporta" - kikindskim mališanima predstavljena sva lepota fudbalske igre! (FOTO GALERIJA)

Foto: OFK Kikinda

Ekipa OFK Kikinde ubedljivo je prethodne sezone stigla do šampionskog pehara u okviru Vojvođanske lige Istok, a fudbaleri iz grada o kojem prvi spisi datiraju još od polovine XV veka i u novoj sezoni beleže zapažene rezultate.

 

Crveno-beli su u ovogodišnjoj vojvođanskoj grupi srpskoligaškog fudbala, u 12 prvenstvenih mečeva zabeležili sedam pobeda, dva remija i tri poraza i sa ukupno 23 osvojena boda zauzimaju treću poziciju na tabeli, sa svega dva koraka zaostatka za aktuelnim liderom Železničarom iz Inđije.

Prethodnih dana, OFK Kikinda, zajedno sa mnogim klubovima sa teritorije Grada Kikinde, uzela je učešće na drugom izdanju „Malog sajma sporta“ koji se održao u Sportskom centru „Jezero“.

U holu su se sporski klubovi predstavili na izlagačkim štandovima svojim simbolima, odličjima kao i različitim sportskim rekvizitima i opremom, a u hali se svaki sport igrao na terenu i tako publici prikazalo sportsko znanje i umešnost uz druženje.

 

Predškolce, učenike nižih razreda, ali i više od 300 mladih sportista pozdraviili su i uvaženi gosti, Zoran Gajić, ministar sporta, Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. Oni su u kratkom obraćanju pohvalili i podržali ovu manifestaciju koju je organizovao Sportskog saveza Kikinde pod pokroviteljstvom Grada Kikinde, a kojom se populariše sport i fizička aktivnost dece.

Kada je reč o fudbalerima OFK Kikinde, njih u subotu 4. novembra očekuje gostovanje u Zrenjeninu gde će u duelu protiv domaćeg Radničkog pokušati da stignu do novih bodova kojima bi načinili dodatni iskorak ka samom vrhu tabele.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading