BELA TAČKA JE ZA NJIH BILA CRNE BOJE: Užičani propustili priliku da eliminišu favorizovanog superligaša! (FOTO IZVEŠTAJ)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.11.2023

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sreća ipak nije bila na njihovoj strani.

BELA TAČKA JE ZA NJIH BILA CRNE BOJE: Užičani propustili priliku da eliminišu favorizovanog superligaša! (FOTO IZVEŠTAJ)

Foto: GFK Sloboda Užice

I pored činjenice da je u pitanju bio radni dan, na tribinama užičkog stadiona "Radomir Antić" okupilo se oko 700 navijača koji su se nadali da njihovi ljubimci mogu načiniti iznenađenje i eliminisati superligaša iz Kruševca.

U poslednja tri prvenstvena meča, ekipa GFK Slobode iz Užica je zabeležila dva trijumda (Radnički Novi Beograd 3:1 i RFK Novi Sad 1921 2:1) čime su u ovom momentu pobegli iz ugrožene zone u okviru prvoligaškog karavana.

Mogli su užički "roso-neri" i u regularnom delu susreta da stignu do rezultatskog suficita, ali Dejan Tumbas u 35. minutu nije iskoristio najstrožu katnu i s obzirom da se do poslednjeg zvižduka sudije Pavla Ilića rezultat nije menjao, pristupilo se penal ruletu.

Tokom izvođenja jdanaesteraca fudbaleri kruševačkog Napretka su bili spretniji i srećniji i slavili rezultatom 5:4 čime su obezbedili i plasman u osminu finala nacionalnog kup takmičenja.

 

- Kup Srbije, 1. kolo:

GFK Sloboda (Užice) - Napredak (Kruševac) 0:0 - 4:5

Stadion: "Rajko Mitić", Užice

Gledalaca: 700

Sudija: Pavle Ilić

Žuti kartoni: D. Tumbas (GFK Sloboda)

GFK Sloboda (Užice): Zelnin, Vesić (Mihajlović), Cvetić, Milovanović (Jovanović), Rašković, Đ. Glišović (Golubović), R. Glišović, Lazić (Gajić), Stanojević, Mjung (Kitanovski), Tumbas.

Napredak (Kruševac): Bajić, S. Jovanović (Parađina), Krstić, Vukajlović, Babić (Ljubomirac), Zličić, Đeković, Stojiljković (Tomić), Marinković, Đ. Jovanović (Nenadović), Bojović (Stanojlović).

Užički prvoligaš sada može da se posveti isključivo prvenstvenim borbama i pokušaju da do okončanja jesenjeg dela sezone prikupi što veći bodovni saldo koji bi im omogućio mirnije takmičenje na proleće 2024. godine.

GFK Slobodu narednog vikenda očekuje veliko iskušenje. "Ere" dolaze u prestonicu gde će odmeriti snage sa ekipom RFK Grafičara, a bodovi su obema ekipama neophodni. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading