ŽITKOVAČKI STADION DUPKE PUN: Dva gola u nadoknadni vremena za veliki trijumf Morave nad Svrljigom! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

30.10.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvoligaši da zavide na poseti.

ŽITKOVAČKI STADION DUPKE PUN: Dva gola u nadoknadni vremena za veliki trijumf Morave nad Svrljigom! (FOTO GALERIJA)

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru 12. kola Zone Centar ekipa Morave iz Žitkovca ugostila je sastav Svrljiga, domaći tim je u ovaj meč ušao sa 15 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za 10. poziciju na tabeli, dok su gosti sa dva boda više bili na deobi sedmog mesta u ligi. 

Odlični vremenski uslovi privukli su veliki broj navijača na stadionu u Žitkovcu, a pored toga je i sama važnost utakmica bila velika, što su prepoznali domaći simpatiteri. 

Od samog starta igralo se otvoreno i napadački sa obe strane, već posle par trenutaka Morava je imala šansu iz kategorije stopostotnih, ali je mladi Spasić bio neprecizan sa par metara. U nastavku su i gosti krenuli sa napadima, prvo su pogodili gornji okvir gola, a zatim se tresla i stativa. Pred sam kraj prvog dela susreta, nakon odbitka, domaći igrač ne uspeva da sprovede loptu u mrežu. 

Uvodni minuti drugog poluvremena pripali su domaćinu, dok su gosti pretili iz kontranapada, igralo se borbeno i agresivno po celom terenu. Oko 70. minuta došlo je do čarki i gužvi na terenu, glavni sudija je pokazao dva crvena kartona, po jedan igračima na obe strane, a sa terena je udaljen i trener Svrljiga. 

Pritiskali su domaći, pokušavali su da stignu do pogotka, ali sreća u par navrata nije bila na njihovoj strani. Prečka se opet tresla, zatim su i dve izgledne prilike propuštene, i tu je mogla da stigne kazna na drugoj strani. Odličan kontranapad Svrljiga, još bolji udarac ka golu Morave, mnogi navijači su već tada videli loptu u golu, ali je Aleksa Ristić odličnom intervencijom sačuvao 0:0. 

Pred sam kraj meča, na isteku 92. minuta rezervista u redovima Morave, Aleksandar Dimitrijević "pleše" u kaznenom prostoru rivala, i smešta loptu u mrežu golmana Svrljiga za veliku radost na tribinama, 1:0 za domaćina. 

Nadoknada vremena je tekla, ista je bila malo duža zbog prekida i kartona, pokušali su gosti da stignu barem do boda, ali je ulazak Dimitrijevića bio pun pogodak za domaćina. U 94. minutu strelac prvog gola za Moravu ovoga puta u ulozi asistenta, egzekucija je pripala Mihajlu Cvetkoviću, za konačnih 2:0. 

Morava (Žitkovac) - Svrljig 2:0 (0:0)

Morava: Ristić, Marjanović, Popović, Lazarević, Spasić (od 61' Dimitrijević), Cvetković, Petrović, Simić, Nikolić, Novković, Janković (od 93' Stefanović)

Svrljig: Jeremić, Petrović, Ne. Mišić, Cander, Kostić (od 51' Milivojević), Cvetanović, Stošić, Đokić, Prokić (od 25' Nedeljković), Prvulović, Ni. Mišić

Ovim trijumfom ekipa Morave je skočila na deobu šestog mesta na tabeli, dok je Svrljig nakon ovog kola na deobi osme pozicije.

U sledećem kolu Morava gostuje Pukovcu, dok Svrljig dočekuje ekipu Jedinstva (Gornji Matejevac).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading