BORBA PRSA U PRSA: Odlična utakmica u Žitkovcu, Morava je upisala trijumf nad sastavom Radničkog iz Knez Sela! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

05.10.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastična partija igrača oba tima.

BORBA PRSA U PRSA: Odlična utakmica u Žitkovcu, Morava je upisala trijumf nad sastavom Radničkog iz Knez Sela! (FOTO GALERIJA)

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

Osmo kole Zone Centar bilo je rezervisano za duel Morave iz Žitkovca i Radničkog 2020 iz Knez Sela, domaći tim je u ovaj meč ušao sa 11 osvojenih bodova, dok su gosti imali sedam manje.

Vanredno kolo i radni dan "skrojili" su sastave na obe strane, gosti su bolje ušli u meč i već posle dva minuta igre su stigli do prednosti. Nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru domaćina, najbolje se snalazi mladi Veljko Jovanović, 1:0 za Radnički.

Sastav Morave je pokušao da što pre dođe do izjednačenja i uspeo je u tome. Na isteku 12. minuta posle centaršuta Cvetkovića sa nekih 16-tak metara Lazar Pavlović šalje loptu u mrežu tima iz Knez Sela, 1:1.

Ubrzo nakon izjednačenja nastupio je bolji period igre gostujućeg sastava, i u toku ofanzivnih naleta Radničkog beležimo situaciju u kojoj su gosti "morali" do ponovog vođstva, ali je lopta prošla tik pored stative.

Pred sam odlazak na odmor, u 42. minutu Mihajlo Cvetković je probio po desnoj strani, loptu je vratio u kazneni prostor rivala gde je u punom trku Marko Petrović šalje u mrežu Antonijevića, 2.1 za Moravu.

Drugi deo meča protekao je u rovovskoj borbi po celom terenu, gosti su imali više loptu u posedu tokom prvog dela, dok je završnica meča, ujedno i drugog poluvremena pripala domaćinu. 

U nadoknadi vremena gosti su mogli do izjednačenja, ali je golman Ristić odličnom interevencijom sačuvao svoju mrežu, samo par trenutaka kasnije grešku čuvara mreže Radničkog iskoristio je rezervista Aleksandar Dimitrijević za konačnih 3:1.

Morava (Žitkovac) - Radnički 2020 (Knez Selo) 3:1 (2:1) 

Morava: A. Ristić, Đ. Janković (od 60' M. Ristić), Novković, Popović (od 60' S. Janković), Đorđević, Cvetković (od 80' Dimitrijević), Spasić (od 50' Lazarević), Petrović, Simić, Nikolić, Kocić

Radnički 2020: Antonijević, V. Jovanović, Stanković, Žikić, Milovanović, Sadžak (od 75' Živadinović), Stojiljković (od 85' M. Jovanović), Mijatović, P. Jovanović (od 46' Simonović), Milenković (od 85' Stanisavljević), Stojanović (od 85' Bošković)

U sledećem kolu Radnički dočekuje Jedinstvo iz Gornjeg Matejevca, dok sastav Morave gostuje Zemljoradniku iz Balajnca.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading