SPEKTAKL U SOVLJAKU: Igrači Stojana Lazaraca ispisali su nove stranice klupske istorije!

Autor:

Sport

30.08.2023

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erić je tri puta vraćao Jedinstvo u meč, ali nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

SPEKTAKL U SOVLJAKU: Igrači Stojana Lazaraca ispisali su nove stranice klupske istorije!

Foto: FK Stojan Lazarac Sovljak

U okviru drugog kola Mačvanske okružne lige ekipa Stojan Lazarac iz Sovljaka ugostila je sastav Jedinstva Vladimirci 1924.

Prvi meč u istoriji u Sovljaku odigran je na domaćem terenu u okružnom rangu takmičenja, i po mnogima publika je imala prilike da vidi spektakl.

Odlično su u meč ušli domaći i već posle pet minuta igre su stigli do prednosti, Aleksandar Pavlović je savladao golmana Stankovića, 1:0 za tim iz Sovljaka.

Nastavili su sa pritiskom domaći, ali su i gosti zapretili iz par poluprilila, ipak, ubrzo se opet lopta našla u mreži Jedinstva. Na isteku 16. minuta Nemanja Jovičić je pogodio za dupliranje prednosti, 2:0.

Kvalitetna igra igrača oba tima rezultirala je novim golovima pred sam odlazak na odmor. Prvo su domaći u 38. minutu preko Željka Đonlića povisili na 3:0, ali je samo četiri mintua kasnije Milan Erić vratio nadu gostima, 3:1 posle prvog poluvremena.

Republika

Foto: FK Stojan Lazarac Sovljak

Premijerni trijumf za "Žutu Podmornicu"

Već na startu drugog poluvremena gosti su krenuli odlučnije ka golu domaćina, ofanziva igrača Jedinstva se isplatila u 64. minutu kada je Erić pogodio za 3:2.

Pali su domaći, gosti su to koristili, mogli su do izjednačenja u tom periodu kada su vladali terenom, ali ih je ubrzo stigla kazna na drugoj strani. Kombinacija Jovičića, Đonlića i Petrovića završena je pogotkom Ivana Petrovića, 4:2 u 73. minutu.

"Olakšanje" domaćina je kratko trajalo, Erić svojim trećim pogotkom samo dva minuta kasnije vraća svoj tim na samo gol zaostatka, 4:3. 

U toku poslednjih deset minuta susreta bilo je šansi na obe strane, čak se i jednom zatresla mreža, lopta je završila u golu domaćina, ali je dosuđena ofsajd pozicija. 

Stojan Lazarac (Sovljak) - Jedinstvo Vladimirci 4:3 (3:1)

Stojan Lazarac: Babić, Panić, Mitrović, Đukanović, Jovičić (od 80' Obrenčević), Filipović, Pavlović, Petrović, Danojlić, Đonlić, Kovačević (od 71' Kojčić)

Jedinstvo: Stanković, Pantelić (od 77' Radivojević), Aćimović, Gačić, Mijatović, Erić, Bogdanović, Dimitrijević (od 58' Makević), Milojević, Mirković, Stojković (od 80' Jevtić)

U sledećem kolu Jedinstvo dočekuje Mladost iz Prnjavora, dok sastav iz Sovljaka ide na noge Vojvodi Stepi iz Draginja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading