DOMAĆI SU NAPLATILI PROMAŠAJE RIVALA: Sastav Orljana uspeo je da savlada prošlogodišnjeg vicešampiona iz Žitkovca!

Autor:

Sport

21.08.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan meč.

DOMAĆI SU NAPLATILI PROMAŠAJE RIVALA: Sastav Orljana uspeo je da savlada prošlogodišnjeg vicešampiona iz Žitkovca!

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru prvog kola nove sezone Zone Centar u Orljanu viđen je duel između istoimenog sastava i gostujućeg tima, Morave iz Žitkovca, duel dve ekipe koje su u prošloj takmičarskoj godini bile u samom vrhu tabele.

Oba tima su u ovaj meč ušla sa nekompletnim sastavima, ali to nije sprečilo aktere da publici pruže letpu i borbenu fudbalsku predstavu. Prvu ozbiljnu priliku na meču beležimo pred golom Orljana, Cvetković je probio po desnoj strani, nakon čega je uputio udarac, ali je golman domaćih odlično reagovao.

Zapretili su domaći u 12. minutu, stvorena je šansa koju je teže promašiti nego sprovesti u gol, ali je šut Kastratovića golman Ristić odbranio. Ubrzo se opet istakao čuvar mreže Morave, i time je održavao svoj tim u igri.

Preuzeli su domaći inicijativu u periodu od 20. do 35. minuta, stvorili su veliki broj prilika, ali je mreža Jovanovića ostala netaknuta, i kako to obično biva u fudbalu, posle promašaja na jednoj strani, stiže kazna na drugoj.

Prošao je Aleksandar Kastratović jednog igrača gostiju,ušao je levo iskosa pred golmana Ristića, koji je uspeo da samo okrzne njegov šut, 1:0 za Orljane.

Drugo poluvreme počelo je trostrukom izmenom u redovima Morave, sva tri fudbalera su zbog povreda tražila promenu, pa je trenerski tandem Zemljak-Belić morao da reaguje. 

Pritiskali su gosti rivala od prvog minuta nastavka, stvarali su igrači Morave prilike pred kaznenim prostorom domaćina, ali lopta nije htela u gol.

Najbolju šansu za izjednačenje gosti su imali u 77. minutu kada je mladi Spasić bio sam u kaznenom prostoru rivala, ali je njegovu udarac odbranio odlično golman Orljana, Jovanović. 

Pritiskali su igrači Morave, "jurili" su gol zaostatka, što ih je nateralo da linije tima postave visoko, domaći su imali prostora za kontranapade i jedan su dobro iskoristili. 

Neuspela ofsajd zamka odbrane Morave dovela je Dušana Micića u situaciju 1 na 1 sa golmanom Ristićem, Micićev šut je završio iza leđa čuvara mreže gostiju, 2:0.

Orljane - Morava (Žitkovac) 2:0 (1:0)

Orljane: Jovanović, Veljković, Zdravković, Sl. Stanković, Micić, Stamenković (od 78' Stanojević), Ranđelović, Arsenijević (od 90' Tasić), St. Stanković (od 55' J. Stanković), Simonović, Kastratović (od 90' Nikolić)

Morava: Ristić, Jevremović, Marjanović, S. Petrović, Kocić (od 46' Đorđević), Spasić, Lazarević, Janković (od 46' M. Petrović), Cvetković (od 46' Novković), Nikolić (od 78' Dimitrijević), Popović

U sledećem kolu ekipa Morave dočekuje Palilulac iz Niša, dok sastav Orljana gostuje Jedinstvu iz Gornjeg Matejevca.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading