"MRKI" SKLAPA TIM ZA PREDSTOJEĆU SEZONU: Spoj mladosti i iskustva, stigle prve novajlije u igrački kadru!

Autor:

Sport

28.07.2023

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planski se radi letnji prelazni rok.

"MRKI" SKLAPA TIM ZA PREDSTOJEĆU SEZONU: Spoj mladosti i iskustva, stigle prve novajlije u igrački kadru!

Foto: FK Polet 57 Milutovac

Nakon promocije novog trenera, došlo je vreme za jačanje igračkog kadra za predstojeće prvenstvo.

Republika

Nakon dužeg vremena fudbalski klub Polet 57 se prošle sezone takmičio u Prvoj rasinskoj okružnoj ligi, gde se snašao solidno. Tim iz Milutovca je takmičarsku godinu završio na 11. poziciji sa 40 osvojenih bodova.

Prva zvanična informacija koja je stigla iz kluba tokom letnjeg prelaznog roka jeste da je došlo dogovora sa dosadašnjim igračem Poleta, Dušanom Ađaninom, da preuzme funkciju šefa stručnog štaba. Nakon toga popularni "Mrki" je u dogovoru sa upravom krenuo u sklapanje igračkog kadra, pa su pristigle i prve novajlije.

Prvi igrač koji je zadužio dres Poleta u aktuelnom prelaznom roku je Luka Ignjatović (18), po mnogima najbolji drilber Omladinske lige Srbije. Ignjatović je nastupao za mlađe kategorije Trajala iz Kruševca, dok je prethodnih godinu dana bio član Meševa gde je nastupao u Omladinskoj ligi FS Regiona Istočne Srbije. Luka je odlučio da karijeru nastavi u Milutovcu, gde će upisati i prve seniorske minute upravo u rodnom mestu.

Drugi akvizicija uprave kluba je Branislav Damnjanović (31) koji će pored Alekse Popovića i Bogdana Jovanovića treneru Ađaninu predstavljati opciju za golmansku poziciju. Damnjanović u Polet stiže sa epitetom jednog od najboljih čuvara mreže u drugom po jačini takmičenju u Rasinskom okrugu. Ljudi u Milutovcu dobro pamte njegove odbrane, kada je njihov tim bio na putu ka plasmanu u viši rang, ali je tada on bio u ulozi protivničkog golmana. 

Damnjanović je protekle dve sezone bio član Vinogradara iz Riljca, dok je od 2010. do 2021. godine bio u ulozi čuvara mreže u redovima Velike Drenove. Njegov dolazak će dosta značiti kako golmanima u Milutovcu, tako i svim ostalima igračima jer se radi o momku koji ima dosta iskustva i koji ima pozitivan uticaj na saigrače.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading