MERKURXTIP „SA TERENA“: Ponos Salajke!

Autor:

Sport

26.07.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minula sezona bila je odlična, posebno u drugom delu kada je Slavija nanizala dobre rezultate i popela se u gornji deo tabele.

Republika

U sklopu promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip vam donosi emisiju kratkog formata pod nazivom „Sa terena“, koja, putujući po Srbiji, predstavlja klubove iz nižih liga. Marko Grbić neprestano šparta Srbijom i prikazuje pravo lice „malih“ klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

Republika

Iz epizode u epizodu imamo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a 41. epizoda donesi priču o Fudbalskom klubu Slavija iz Novog Sada, članu Vojvođanske lige - grupa Jug koji je minulu sezonu završio na 8. mestu.

Slavija je drugi najstariji klub u Sprskoj Atini, osnovan 1926. godine i ima veoma bogatu tradiciju. Igralište na Salajki čuveno je mesto gde je stvoreno mnogo mladih igrača koji su kasnije igrali širom bivše Jugoslavije, a današnja škola broji oko 100 polaznika u svim mlađim kategorijama koje su u takmičarskom pogonu.

Najpoznatija imena koja su kotrljala „bubamaru“ na terenima Slavije su Todor Toza Veselinović, Sava Čokanica i mnogi drugi, a dobar rad je ovaj klub uvek izdvajao od drugih u gradu.

Minula sezona bila je odlična, posebno u drugom delu kada je Slavija nanizala dobre rezultate i popela se u gornji deo tabele. Priču o aktuelnom trenutku u klubu ispričao nam je kapiten ekipe Miloš Čavić. Kakvi su planovi kluba za bližu i dalju budućnost, ostaje da se vidi jer uskoro će i vek postojanja ovog uzornog kolektiva, a znamo da su jubileji pravo vreme za uspehe.

Do neke nove priče, budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading