REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Sloven iz Rume u Srpskoj ligi Vojvodina!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.07.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitna odluka je doneta.

REPUBLIKA EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Sloven iz Rume u Srpskoj ligi Vojvodina!

Foto: Fudbalski savez Vojvodine

Fudbaleri Bratstva 2019 iz Prigrevice sezonu 2022/23 u okviru Vojvođanske lige Sever ubedljivo su okončali na liderskoj poziciji sa čak 20 bodova više od prvog pratioca, ekipe OFK Vrbasa. 

 

Na osnovu svega prikazanog, mnogi su smatrali da će sportski kolektiv iz Prigrevice mnogima i u višem rangu takmičenja, pomrsiti konce, ali je stigla šokantna vest, FK Bratstvo 2019 iz Prigrevice, odustaje od učešća u Srpskoj ligi Vojvodina.

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Vojvodine brzo je reagovalo i organizovalo konkurs za popunu vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala. Njemu su se odazvala tri kluba. U pitanju su bili GFK Sloven iz Rume, drugoplasirana ekipa prošlosezonske Vojvođanske lige Jug, OFK Vrbas ekipa koja je u svojoj grupi vojvođanskog fudbala "gledala u leđa" upravo sastavu iz Prigrevice, kao i novosadska Slavija učesnik južne grupe vojvođanske lige.

Izbor novog člana trećeg ranga takmičenja obavljen je danas (petak 14. jul), a nakon licitacije je odlučeno da upražnjeno mesto popuni GFK Sloven iz Rume.

 

Time je (ne)planirano ekipa iz Rume koja se osetno pojačala u letnjem prelaznom roku, dobila priliku da se nađe u srpskoligaškom karavanu, a ljubitelji fudbala će imati priliku da u okviru takmičenja u sezonu 2023/24, prate i gradski derbi Rume u borbi za bodove u kojem će se sastati 1. maj i GFK Sloven.

Povodom svega navedenog, iz redova sportskog kolektiva iz Rume, za portal "Republika.rs" su izjavili:

- Kada se pojavilo upražnjeno mesto razmišljali smo da li da konkurišemo, jer je uvek lepše obezbediti plasman na terenu. Za ovaj iskorak smo se odlučili jer smatramo da je u interesu kluba da uđe u Srpsku ligu, obzirom da je klub poslednjih godina u konstantnom usponu. Danas u našoj školici fudbala imamo blizu 200 dece, takođe su tu i sve selekcije pionira, kadeta i omladinaca, a seniori su prvenstvo završili kao drugi na tabeli Vojvođanske lige Jug. Ulaskom u Srpsku ligu smo sada u mogućnosti da najboljoj deci iz Rume i okoline, a  već sada je u prvom timu 80% Rumljana, obezbedimo kvalitetno takmičenje, a sa novim trenerskim stručnim stabom i odlican rad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading