SVRLJIG JE OSVAJAČ KUPA: Ekipa Rudara 2016 nije uspela da "uzme meru" još jednom članu zonskog ranga! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.06.2023

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svrljižani su opet vlasnici pehara kup takmičenja!

SVRLJIG JE OSVAJAČ KUPA: Ekipa Rudara 2016 nije uspela da "uzme meru" još jednom članu zonskog ranga! (VIDEO)

Foto: FK Svrljig

Finale Kupa Aleksinca odigrano je juče na Gradskom stadionu u Aleksincu gde su snage odmerili sastavi Rudara 2016 iz Aleksinačkog Rudnika i Svrljiga.

Republika

Sastav Svrljiga je u ovaj meč ušao posle završene sezone u Zoni Centar, u kojoj su sa 40 osvojenih bodova bili na deobi desetog mesta na tabeli, dok je Rudar 2016 na kolo pre kraja Opštinske lige Aleksinac na drugoj poziciji.

Sastav Rudara je u polufinalu napravio "čudo", tim iz Aleksinačkih Rudnika je eliminisao iz daljeg takmičenja u Kupu ekipu Napretka 1929, standardnog člana zonskog ranga.

Tokom prvih 45 minuta viđena je napadačka igra fudbalera Svrljiga, dok su domaći izgleda bili fokusirani pre svega na odbranu svog gola, a ukoliko se ukaže prilike iz kontranapada, da se napadne rival.

Prvo poluvreme finala završeno je bez golova, gosti su pokušavali, ali nisu uspeli da probiju odličnu odbranu Rudara.

Posle samo tri minuta nastavka meča, golman Ristić na nepropisan način zaostavlja igrača gostiju usvom kaznenom prostoru, glavni sudija Stojanović pokazuje na belu tačku. Odgovornost ispred ekipe Svrljiga preuzeo je Vukašin Petrović, čiji je udarac završio u mreži protivnika, 1:0 za goste.

Vođstvo gostiju je otvorilo utakmicu, domaći tim nije imao više šta da čeka, krenuli su sa nešto ofanzivnijom igrom, ali su igrači Svrljiga ubrzo stigli do novog pogotka.

Nenad Ilijić je savladao golmana Ristića za 2:0 za goste. Do kraja meča oba trenera su izmenama dodatno osvežila sastav na terenu.

U 72. minutu nakon nespretne rekacije Aleksandra Petrovića, prednost Svrljiga je uvećana na 3:0.

Konačnih 4:0 za goste postavio je rezervista Miloš Ivković u 75. minutu, pehar osvajača Kupa putuje u Svrljig.

 

 

Rudar 2016 (Aleksinački Rudnik) - Svrljig 0:4 (0:0)

Rudar 2016: Ristić, Ivanović, Durmišević, Đurić, Jovanović (od 60' Milanović), Miletić, Zemljak, Lazić, Stojanov, P. Đorđević, Petrović (od 80' A. Đorđević)

Svrljig: Čudić, Milivojević, Nedeljković, Mihajlović, Nikolić (od 83' Savić), Radenković, Petrović (od 80' Aleksić), Žikić, Ilijić (od 83' Vučković), Petrović (od 68' Ivković), Stojanović

Za ekipu Svrljiga je osvajanjem pehara sezona završena, dok sastav Rudara predstojećeg vikenda očekuje poslednji ligaški duel za ovu takmičarsku godinu u kojem gostuje timu Ratar.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading