"KUKA PRVA PUŠKA LIGE": Veteran Mirko Đukić je pokazao da je nesrećni lom noge prošlost za njega!

Autor:

Sport

14.06.2023

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona za pamćenje fudbalera Omladinca.

"KUKA PRVA PUŠKA LIGE": Veteran Mirko Đukić je pokazao da je nesrećni lom noge prošlost za njega!

Foto: FK Omladinac Bogatić

Sastav Omladinca iz Bogatića se posle dve godine vraća u Međuopštinsku ligu Mačva, ekipa je nedavno završenu sezonu završila sa titulom prvaka i time je izborila plasman u viši rang.

Republika

Tim iz Bogatića je prvu poziciju na tabeli osigurao sa 13 trijumfa, uz jedan remi i poraz, ekipa je takođe dominirala i u ostalim kolonama na tabeli. Igrači Omladinca su mrežu protivnika na 15 mečeva zatresli čak 64 puta, dok je njihov golman savladan u 17 situacija. Po mnogim simpatizerima kluba, pečat na šampionsku sezonu dao je veteran Mirko Đukić (40) koji je odneo titulu najboljeg strelca lige.

Đukić je gol mašina kakvu ne pamte mnogi navijači u novijoj istoriji kluba. Nakon neserećnog loma noge 2013. godine u dresu Napretka iz Mačvanskog Belotića, popularni "Kuka" je na nagovor prijatelja posle devet godina opet uzeo kopačke u ruke.

Kroz pripremni period Đukić se polako prisećao fudbalskih poteza, da bi već od prvog kola krenuo sa "rešetanjem" protivničkoj odbrana, a podatak za divljenje jeste da je "Kuka" na svakom meču, tokom jesenjeg dela prvenstva uspeo da zatrese mrežu rivala. Tokom prvog dela prvenstva protivničke golmane je savladao 15 puta, što je u proseku 2.1 gola po meču.

U drugom delu prvenstva Đukić je imao "manje precizan", protivničke odbrane su već bile upoznate sa njegovim kvalitetom tokom prvog dela, pa su znale da na pravi način zatvore njegove puteve ka njihovom golu. "Kuka" je do kraja sezone uspeo da stigle do kote 23, što mu je donelo titulu najboljeg strelca lige. Najbliži pratilac i ispostaviće se jedini konkurent za "zlatnu kopačku" lige bio je igrač Napretka 1933 iz Banovog Polja koji je bio precizan pred golom protivnika u 21 situaciji.  

Ime i prezime: Mirko Đukić

Datum rođenja: 31.07.1983. godine

Prethodni klubovi: Mladi Borac (Dublje), Drina (Badovinci), Napredak (Mačvanski Belotić), Sloboda (Salaš Crnobarski)

Broj utakmica: 15

Broj golova: 23

Broj minuta: 1330

Odmah iza Mirka na klupskoj listi strelaca nalaze se Srđan Jović i Dušan Tufegdžić sa po osam postignutih golova, dva manje tokom sezone upisao je njihov saigrač Marko Čolić.

Ekipa Omladinca nalazi se na zasluženom odmoru, upravi kluba sada predstoji period priprema za viši rang, u kojem se svi u klubu nadaju da će igrati zapaženu ulogu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading