IZNENADNA ODLUKA: Od naredne sezone sledi PROŠIRENJE LIGE - javnosti se saopštenjem obratio i Fudbalski savez!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.06.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

(Ne)očekivana informacija je stigla...

IZNENADNA ODLUKA: Od naredne sezone sledi PROŠIRENJE LIGE - javnosti se saopštenjem obratio i Fudbalski savez!

Foto: Facebook.com

lopta

Druga liga Kragujevca u aktuelnoj 2022/23 sezoni, broji jedanaest učesnika, ali će na osnovu odluke Fudbalskog saveza grada Kragujevca, navedeno biti promenjeno već od naredne jeseni.

 

U nedelju 4. juna završava se ovosezonsko takmičenja u navedenom takmičarskom rangu. Šampionsku titulu ubedljivo je osvojio Hajduk iz Jovanovca koji je u 20 odigranih prvenstvenih mečeva zabeležio čak 19 pobeda, dok je jedino duel protiv drugoplasirane Mladosti iz Pajazitova, koji je odigran 13. maja ove godine, okončan podelom bodova, rezultatom 1:1.

Foto: FK Hajduk Jovanovac

Šampion Druge lige Kragujevca u sezoni 2022/23 - FK Hajduk Jovanovac

 

Izvesno je da će u niži rang takmičenja morati da se preseli ekipa Kragujevca koja kolo pre kraja ima 14 osovjenih bodova, a ono što je veoma važno za sve klubove ovog ranga takmičenj, ali i one koji učestvuju u trećem stepenu kragujevačkog fudbala, jeste činjenica da će Druga liga Kragujevca od naredne jeseni biti proširena.

Tim povodom saopštenjem se oglasio i FS grada Kragujevca:

- Izvršni odbor FSG Kragujevca konstatovao je da, iako je zahtev podnet u neprikladno vreme, samo kolo pre kraja prolećnog dela prvenstva 22/23 (što je mimo propozicija FSG Kragujevca i Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSS), IO donosi odluku da prihvati zahtev klubova i da se Druga gradska liga proširi na 12 klubova od sezone 2023/24. IO donosi odluku o popuni Druge gradske lige nakon poslednjeg kola prvenstva i to po sledećem principu:

Dve poslednjeplasirane ekipe iz Druge gradske lige, direktno ispadaju u Treću gradsku ligu. Dve prvoplasirane ekipe Treće gradska lige, direktno se plasiraju u Drugu gradsku ligu, a devetoplasirana ekipa Druge gradske lige i trećeplasirana ekipa Treće gradske lige će kroz baraž utakmice odlučiti o konačnom sastavu Druge gradske lige.

Odluku FSG Kragujevca potpisao je Predsednik IO FSG Kragujevca, Slavko Perović.

Foto: FS grada Kragujevca

Iznenadna odluka FSG Kragujevca

 

Ovom odlukom dodatna neizvesnost se unosi u navedene rangove takmičenja. Uvidom u trenutno stanje na tabeli, devetu poziciju u drugom rangu takmičenja grada Kragujevca, mogu da zauzmu čak četiri kluba (OFK Žeželj Donja Sabanta, Vodojaža Grošnica, Borac Drenovac i Azbest 1927 Stragari). Sa druge strane Seljak i Borba iz Cvetojvaca, kao i čumićka Šumadija, odlučiće o trećeplasiranoj ekipi Treće lige Kragujevca.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading