REVIJA BUDUĆIH ASOVA U ZEMUNELU: Organizatori sedmog turnira za mlade fudbalere "Kup Dragan Mance 2023" spremni za ovogodišnje takmičenje! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

30.05.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prestižni međunarodni fudbalski festival za klince i klinceze u Beogradu u čast nekadašnjeg miljenika Partizanovog „juga“, zbog kvaliteta po svemu prikazanom prethodnih godina opravdano može da se uporedi sa nezvaničnim evropskim prvenstvom za fudbalske nade u Vijaređu. Uskoro i u kalendaru UEFA kao zvanični turnir za podmladak klubova sa ovog dela Balkana.

REVIJA BUDUĆIH ASOVA U ZEMUNELU: Organizatori sedmog turnira za mlade fudbalere "Kup Dragan Mance 2023" spremni za ovogodišnje takmičenje! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Dragan Mance

Italija ima turnir za buduće asove u Vijaređu, Srbija svoj kup „Kup Dragan Mance“. Nezvanično evropsko prvenstvo za mlade igrače u gradiću na jugu Italije održava se već 72godine, dok se u srpskoj prestonici prestižni međunarodni fudbalski festival za klince i linceze odrganizuje sedmu godinu za redom, ove godine od 16. do 18. juna na terenima SC „Partizan-Teleoptik“ u Zemunu.

 

Može li „Kup Dragan Mance“ da se poredi sa prestižnim takmičenjem u Vijaređu?

- Iz godine u godinu sve smo bliži tom cilju da nas UEFA uvrsti u kalendar evropskih turnira za mlade fudbalere i fudbalerke – iskren je za portal Republika.rs član organizacionog tima turnira „Kup Dragan Mance“, Dragan Mance.

Kakav je ovogodišnji odziv ekipa?

- Imamo više prijavljenih timova iz inostranstva nego prošlih godina.

Možete li da otkrijete imena inostranih učesnika?

- Za sada su dolazak potvrdili: PAOK i Benfika, a najavljen је i dolazak i dva španska kluba.

Koji su to klubovi?

- Ne bih da prejudiciram dok ne potvrde učešće.

Koliko su srpski klubovi zainteresovani za turnir?

- Možemo da se pohvalimo da su gotovo svi naši najbolji klubovi u svim kategorijama uzeli učešće, kao i škole fudbala sa naših prostora.

Kažete, svi klubovi...

- Biće to prava fudbalska revija darovitih dečaka i devojčica iz podmlatka: Partizana, Čukaričkog, Vojvodine, OFK Beograda, Zemuna...

Koliko se ekipa prijavilo za Kup?

- Na spisku se nalazi 236 timova – učesnika. Biće to lepa šansa svim učesnicima da se kroz takmičenje upoznaju, druže, nauče nešto novo.

 

Devojčice takođe učestvuju na turniru.

- Ponosni smo što sastav čak 20 ekipa čine princeze u igri sa „bubamarom“.

Ispoštovali ste i sportsku „rodnu ravnnopravnost“.

- Klinceze su jednako talentovane kao i dečačići. Zašto da im ne stvorimo priliku da se istaknu na samom terenu baš na Kupu i naprave lepe karijere poput Jelene Čanković ili Jovane Damnjanović.

Nagrade su već obezbeđene.

- Kao i do sada biće dodeljena priznanaj za prva tri mesta kao i u pojedinačnim kategorijama.

Kod nagrađivanja je uvedena jedna novina.

- Nagrada za fair – play je posebna po tome što će da nosi ime po nekadašnjem direktoru omladinske škole Partizana, godpodinu Nedeljku Kostiću koji je inače, malo je poznato, prvi prepoznao nadarenost za fudbal mog pokojnog strica.

Kada smo kod podmlatka „parnog valjka“, koliko mogu budući asovi crno-belih u odnosu na one koji dolaze iz redova evropskih velikana u „Zemunelo“?

- Radim u Čukaričkom, ali sam zbog prirode posla upućen i u kvalitet Partizanove omladinske škole koja drži korak sa Evropom decenijama, tako je i sada – objektivan je jedan od organizatora Kupa „Kup Dragan Mance 2023“, imenjak i prezimenjak nekadašnjeg miljenika Partizanovog „juga“, Dragan Mance.

Italija ima Vijaređo, Srbija Kup „Kup Dragan Mance“. Odbrojavanje do početka ovogodišnjeg međunarodnog defilea fudbalskih talenata na „Zemunelu“ je počelo...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading