KOLO PRE KRAJA OSIGURAN VIŠI RANG: Umka je šampion Prve beogradske lige (grupa A)!

Autor:

Sport

27.05.2023

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plavo-beli će od sledeće sezone biti pred novim iskušenjima.

KOLO PRE KRAJA OSIGURAN VIŠI RANG: Umka je šampion Prve beogradske lige (grupa A)!

Foto: FK Umka

U okviru 25. kola Prve beogradske lige (grupa A) ekipa Beograd-Karaburma ugostila je sastav Umke, prvi duel ova dva tima pripao je tadašnjem domaćinu rezultatom 3:0.

Republika

Ekipa Umke je u ovaj duel ušla sa liderske pozicije na tabeli, uz to je imala i prednost u odnosu na prvog pratioca od četiri boda, pobeda na ovom meču bi i matematički značila da će se oni sledeće sezone takmičiti u Beogradskoj Zoni. Sastav Beograda Karaburma je sa 30 osvojenih bodova držao deveto mesto u ligi.

Sastav Umke je znao koliko im znači današnji meč, od prvog minuta su krenuli ofanzivno ka golu rivala i želeli su da u ovom kolu "reše" pitanje šampiona.

Odlična igram tokom prvog poluvremena rezultirala je golom u mreži golmana Relje Ilića. U 29. minutu Dušan Radenković je nespretnom reakcijom savladao sopstvenog čuvara mreže, 1:0 za Umku.

Do odlaska na odmor promene rezultata nije bilo, pored jednog gola viđen je i jedan žuti karton, igrač domaćih, Nikola Pejanović je "požuteo" zbog bezobzirnog starta.

Republika

Foto: FK Umka

Šampionski poster

Kontrolisali su utakmicu gosti tokom drugog dela igre, fokus je bio pre svega da se sačuva prednost, i ukoliko se ukaže prilika da se ista duplira.

Oba trenera su krenula sa izmenama, ali je to bolje "za nogom" pošlo gostujućim igračima.

Rezervista Miloš Radosavljević je u 81. minutu duplirao vođstvo Umke i time je ispostaviće se postavio i konačan rezultat susreta, 2:0.

Beograd-Karaburma - Umka 0:2 (0:1)

Beograd: Ilić, Filipović, Opačić (od 77' Stojković), Mitrović, Radenković (od 52' Bugarić), Mušurinski (od 46' Cilibanov), Repić, Pejanović (od 66' Đukić), Bogdanović (od 66' Mitić), Bukumirović, Aćimović

Umka: Kovač, Nikolić, M. Stojković (od 71' Aničić), Pajović, Đorđević (od 71' Biorac), Škorić, Kačar, I. Stojković, Pešić (od 59' Radosavljević), Čkrebo (od 87' Radojević), Trninić (od 87' Lazović)

Ovim trijumfom Umka je i matematički kolo pre kraja osigurala plasman u viši rang, titula šampiona je "plavo-bela".

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading