VAŽNA ODLUKA: Sezona 2023/24 donosi promenu sistema takmičenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.04.2023

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja će zasigurno doneti mnogo uzbuđenja na terenu.

VAŽNA ODLUKA: Sezona 2023/24 donosi promenu sistema takmičenja!

Foto: Fudbalski savez Vojvodine

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Vojvodine na današnjoj sednici analizirao je situaciju u takmičenjima pod njihovom ingerencijom, ali i doneo važne odluke koje će zasigurno unaprediti fudbal na severu Srbije.

 

Predsednik Takmičarske komisije Miodrag Radaković podneo je izveštaj o dosadašnjem toku prvenstva i opšti je utisak da je regularnost utakmica pod posebnom lupom i da je u nekoliko slučajva preventivno delovala Disciplinska i Etička komisija.

Istovremeno IO FSV je doneo važnu odluku koja će biti na snazi već od naredne 2023/24 sezone. Naime, uvode se baraž mečevi za popunu Srpske lige Vojvodina u kojem će učestvovati klubovi vojvođanskog fudbalskog ranga. Iz sve tri gupe Vojvođanske lige (Sever, Istok i Jug) drugoplasirane ekipe će učestvovati u baraž mečevima, a njima će se priključiti i trećeplasirana ekipa koja je osvojila najviše bodova u okviru ligaškog dala takmičenja. Navedene ekipe će se boriti za plasman u viši rang, a usled navedenog iz vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana ubuduće će ispadati četiri poslednjeplasirana tima.

Republika

Foto: Fudbalski savez Vojvodine

Promene u vojvođanskom fudbalu

 

Istovremeno, od narednog prvenstva klubovi Vojvođanske lige imaće obavezu da snimaju prvenstvene utakmice. Biće to još jedna mera za borbu protiv neregularnosti i čistotu fudbala. Članovi IO pratiće određene utakmice od posebne važnosti, a obilaziće i fudbalske sredine da bi se na licu mesta upoznavali sa problemima.

Jasno je da će vojvođanski fudbalski rang, po osnovu donetih odluka, doneti još više sportskog uzbuđenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading