I TO SE DOGODILO: Nakon punih šest i po meseci stigli su do prvenstvenog tijumfa! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.03.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U derbiju začelja domaćin je stigao do važnih bodova.

I TO SE DOGODILO: Nakon punih šest i po meseci stigli su do prvenstvenog tijumfa! (FOTO GALERIJA)

Foto: Facebook.com/Sport u Arilju

Nakon serije od 12 mečeva u kojima nisu uspeli da stignu do trijumfa, fudbaleri Budućnosti iz Arilja su uspeli da stignu do tri važna boda kojima ostaju u trci za očuvanje statusa u okviru Srpske lige Zapad.

 

Desetog dana meseca septembra prethodne godine ariljski fudbaleri su gostovali u Podunavcima gde su minimalnim rezultatom 1:0 savladali domaći Real i niko u tom momentu nije mogao ni da zamisli da će proteći šest i po meseci do narednog trijumfa ekipe Budućnosti.

Tokom navedenog perioda klub je u dva navrata uspeo da izbegne poraze (OFK Mihajlovac 0:0 i Mladi radnik 1926 Požarevac 1:1) i potpuno je jsno da su se na osnovu ostvarenog riljski fudbaleri našli u grčevitoj borbi za opstanak.

Konačno, u okviru 18. prvenstvenog kola Arilje je dočekalo trijumf svojih ljubimaca. 

Prvi period meča protekao je u igri između dva šesnaesterca, a prvo veliko uzbuđenje beležimo u samom finišu poluvremena. Precizno je Nikolić uposlio Mirkovića kojeg u kaznenom prostoru ruši golman kraljevačke ekipe i sudija pokazuje na "belu tačku". Jedanaesterac je izveo Basarić, a mrežu Sloge pogodio je tek iz drugog pokušaja. Golman gostiju je prvi jedanaesterac odbranio, ali je sudija izvođenje ponovio usled preranog izlaska golmana sa gol linije. Navedeno je prouzrokovalo velike proteste gostujućih fudbalera, ali do promene odluke nije bilo.

Nastavak susreta doneo je ofanzivu kraljevačke ekipe,a li promene rezultata nije bilo do samog finiša susreta kada je Dragan Milivojević nakon kontranapada obišao i golmana Sloge i iskosa sa leve strane pogodio mrežu za trijumf domaćina.

 

- Srpska liga Zapad, 18. kolo:

Budućnost (Arilje) - Sloga (Kraljevo) 2:0 (1:0)

Stadion: FK Budućnost u Arilju

Sudija: Aleksandar Nikolić (Lajkovac)

Strelci: Ž. Basarić u 45. minutu iz jedanaesterca i D. Milivojević u 90. minutu za Budućnost

Budućnost (Arilje): Stanojević, Savić, Perović, Tešić, Srećković, Nikolić, Mirković, Str. Tošić, Basarić, Ste. Tošić, Nedeljković. Na klupi su bili: Vranić, Milivojević, Vanić, Ivanović, Kostić, Radosavljević, Stojdinović. Trener: Goran Đukić

Sloga (Kraljevo): Nikolić, Todorić, Dimitrić, N. Jovanović, Despotović, Markiš, Luković, M. Jovanović, Popović, Stojanović, Jovanić. Na klupi su bili: Grujičić, Vučićević, Vesić, Aleksić, Budai, Stajki, Petrović. Trener: Dejan Srdić

U narednom 19. kolu zapadne grupe srpskoligaškog karavana, ekipa Budućnosti iz Arilja gostuje u Tutinu istoimenoj ekipi, dok će Sloga u Kraljevu dočekati požarevački Mladi radnik 1926.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading