JUBILEJ VREDAN SVAKE PAŽNJE: Sve je počelo na poljani pokraj lokalne crkve!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.12.2022

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mesto na tromeđi velikih gradova Čačka, Kragujvca i Kraljeva, danas će biti epicentar srpskog fudbala.

JUBILEJ VREDAN SVAKE PAŽNJE: Sve je počelo na poljani pokraj lokalne crkve!

Foto: Orlovac 1932 Mrčajevci

U mrčajevcima, mestu u dolini Zapadne Morave organizovano se fudbal igra još od 1932. godine. Tada je grupa omladinaca na poljani pokraj lokalne crkve, osnovala Fudbalski klub Orlovac, sportsko mezimče ovog naselja.

 

Kroz svoju istoriju ekipa Orlovca se uglavnom takmičila u nižim ligama srpskog fudbala. Poslednje tri sezone plavo-beli se takmiče u okviru petog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja, a tokom prethodne jeseni u okviru Moravičke okružne lige - "grupa Sever" zauzeli su treću poziciju sa osam bodova zaostatka u odnosu na Zadrugar iz Donje Trepče i svi u Mrčajevcima se nadaju da tokom narednog proleća klub može da se uključi u borbu za plasman u viši rang, Zonu Zapadno-moravsku, čiji su deo poslednji put bili u sezoni 2018/19.

Foto: Orlovac 1932 Mrčajevci

Najuspešnija generacija u istoriji FK Orlovac 1932

 

Ovog ponedeljka, 26. decembra u velikoj sali Doma kulture u Mrčajevcima održaće se svečana akademija povodom devet decenija postojanja FK Orlovac 1932.

Početak svečane akademije zakazan je za 16.30 časova, a pre toga, sa početkom od 16 časova svečano će biti otvorena izložba na kojoj će biti prikazan istorijat kluba i fudbala u Mrčajvcima.

Foto: Orlovac 1932 Mrčajevci

Proslava 90 godina kluba

 

Treba napomenuti da ekipu Orlovca 1932 već u prvom kolu nastavka šampionata očekuj veliko iskušenje. Plavo-beli gostuju u Preljini ekipi Mladosti, ekipi koja trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli ovog ranga takmičenja i u zavisnosti od ishoda pomenutog susreta, zavisiće i klupski ciljevi u nastavku šampionata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading