STRMOGLAVI PAD: Nekadašnji superligaš tone sve niže - hoće li se nači neko da povuče ručnu?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.11.2022

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smatran je jednim od glavnih pretendenata kada je povratak u elitu u pitanju, ali...

STRMOGLAVI PAD: Nekadašnji superligaš tone sve niže - hoće li se nači neko da povuče ručnu?

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Septembra 2012. godine na gornjomilanovačkoj fudbalskoj lepotici odigran je prvi meč na novom stadionu ekipe Metalca. Činilo se u tom momentu da će srpski fudbal dobiti stabilnog člana elitnog ranga koji ima, u tom momentu, možda i najbolje insfrastrukturne uslove.

 

Ekipa Metalca je tokom prethodne decenije uglavnom egzistirala između dva najbolja ranga srpskog fudbala, ali ono što se u aktuelnoj sezoni događa, zasigurno niko nije mogao ni da zamisli.

U poslednjoj rundi jesenjeg dela Prve lige Srbije, ekipa Metalca je gostovala u Sremskoj Mitrovici gde je na "Agropapuk Areni" odmerila snage sa ekipom domaćeg Radničkog. Svesni su svi u Gornjem Milanovcu bili da ovaj meč za njih već sada ima karakter kvalifikacionog i potajno su se nadali da pred odlazak na odmor ekipa može dobiti "vetar u leđa" kojim bi tokom proleća uspela da sačuva status člana drugog stepena srpskog takmičenja.

Međutim, do toga nije došlo. Sremskomitrovački Radnički je slavio rezultatom 2:1 čime je Metalac seriju neuspeha produžio na sedam utakmica. Od 2. oktobra kada su na svom stadionu rezultatom 1:0 savladali kruševački Trayal, Gornjomilanovčani su ostvarili svega jedan remi (Inđija Toyo Tires 1:1) i šest poraza.

Kao rezultat takvog ostvarenja, Metalac je na kraju jesenjeg dela sezone u Prvoj ligi Srbije zauzeo 13. poziciju sa savega 19 osvojenih bodova, a upravo ova pozicija na kraju ovosezonskog takmičenja donosi i ispadanje u treći stepen takmičenja.

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Fudbaleri sremskomitrovačkog Radničkog su znali da proslave novi trijumf

 

Kada je reč o samom susretu 19. kola prvoligaškog karavana treba istaći da su golove za sremskomitrovačku ekipu postigli Strahinja Čarapić u 7. i Krsta Đorđević u 89. minutu, dok je strelac gola za Metalac bio Nikola Furtula u psoeldnjim trenucima susreta.

Pred ekipom Metalca je vruća zima tokom koje svi u klubu moraju da naprave plan kako bi Gornji Milanovac i u jesen 2023. godine mogao da gleda prvoligaški fudbal.

- Prva liga Srbije, 19. kolo:

Mačva (Šabac) - Inđija Toyo Tires (Inđija) 2:2

IMT (Novi Beograd) - RFK Grafičar (Beograd) 3:0

Rad (Beograd) - GFK Sloboda (Užice) 1:1

Radnički (Sremska Mitrovica) - Metalac (Gornji Milanovac) 2:1

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - OFK Vršac (Vršac) 0:0

Železničar (Pančevo) - Jedinstvo (Ub) 2:1

Loznica (Loznica) - Radnički (Novi Beograd) 1:2

Zlatibor (Čajetina) - Trayal (Kruševac) - 21. novembar

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading