A ZA VAS SPECIJALAN AVION! 24 putnika ostala bez reči kada im je rečeno da NE MOGU DA LETE SA OSTALIMA

Autor:

Razonoda

16.10.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstatovali su da ovako nešto do sada nisu doživljavali, ali su čutke i mirno prihvatili novonastalu odluku

A ZA VAS SPECIJALAN AVION! 24 putnika ostala bez reči kada im je rečeno da NE MOGU DA LETE SA OSTALIMA

Foto: pixabay.com

Japanski avioprevoznik "Japan erlajns" (JAL) morao je da angažuje dodatni avion zbog sumo rvača jer se pojavila bojazan da bi moglo da dođe do prekoračenja težine koju putnička letelica može da ponese.

Planirano je bilo da sumo rvači odlete avionom tipa "boing 737-800" od aerodroma Haneda u Tokija i aerodroma Itami iz Osake, na ostrvo na krajnjem jugu zemlje, Amami Ošima, gde je bio zakazan sportski festival, preneo je list "Jomijuri Šimbun".

Zabrinutost je počela da raste kada je osoblje shvatilo da su na spisku putnika sumo rvači čija je prosečna težina 120 kilograma, što je mnogo više od prosečnih 70 kilograma po putniku, navodi Gardijan.

Aerodromska pista Amami bi imala problem da primi veći avion, navodi japanski list, što je primoralo JAL da zatraži dodatnu uslugu za 27 rvača, uključujući 14 koji su morali da lete od Itamija do Hanede da bi se ukrcali na specijalni let.

"Veoma je neobično za nas da radimo na posebnim letovima zbog ograničenja težine na jednom ovakvom avionu", rekao je portparol JAL za regionalni list "Minapi-Nipon Šimbun".

Dodatni letovi su angažovani i da vrate sumo rvače kućama, nakon što je turnir završen u nedelju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading