OVE DOGAĐAJE JOŠ NIKO NIJE USPEO DA OBJASNI I DOKUČI! Šest jezivih misterija koje su i dan danas nerazjašnjene! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Razonoda

20.10.2021

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ovo niko ne može da objasni

Foto: youtube.com/M.P. other

Neke događaje ni savremena nauka ne ume da objasni

 

Istorija je puna nerešenih, misterioznih slučaja, a od ovih šest priča ćete se naježiti.

ZELENA DECA

Foto: printskrin

 

Selo Vulpit u grofoviji Safok bi verovatno bilo potpuno nepoznato i izgubljeno u moru sličnih engleskih sela, da se negde oko 1150. godine u njemu nije zbio jedan od najneobičnijih događaja koji do danas nije objašnjen.

U blizini sela starosedeoci su začuli vrisak i plač dece. Kada su stigli na mesto odakle se vrisak čuo zanemeli su od prizora koji su ugledali. Tela dece su bila potpuno zelena, obučeni su bili u garderobu jarkih boja, nisu znali njihov jezik. Asrtronom Dankan Lunan tvrdio je da su oni vanzemaljci koji su zalutali greškom na Zemlju.

Veruje se da su oni bili neuhranjeni i da su imali hipohromnu anemiju usled loše ishrane, poznatu i kao „zelena bolest“ pa se usled nedostatka gvožđa javlja zelena obojenost kože.

Opet postoji paradoks jel navodno nisu pričala jezik flamanaca. Pravu istinu teško da ćemo ikad saznati ali priča postoji i dalje se prepričava.

NESREĆA NA ĐATLOVOM PRELAZU NA URALU

Na prvi pogled, ono što danas zovemo „incidentom u prevoju Djatlov" ne deluje nimalo neobjašnjivo: od desetoro skijaša, devetoro je poginulo prelazeći planinsku stazu pod tešku vremenskim uslovima; temperatura je dosezala -30 stepeni Celzijusa. Ali od detalja koji se mogu naći u dnevnicima preminulih kao i u zvaničnim zapisima ruskih istražitelja, zastaje dah.

Foto: printskrin

 

 

Članovi ekspedicije su pronađeni mrtvi, na stotinu metara od logora, povađenih zuba i očiju i sedih kosa. Ovaj podatak je šokantan jer su izviđači imali između 20 i 30 godina. Takođe, pronađena odeća je bila radioaktivna, a zabeležene su i povrede unutrašnjih organa.

Kružile su razne teorije o njihovoj smrt, ali nikada, ovaj slučaj, do kraja nije razašnjen. "Radioaktivnost odeće zaista je čudna, kao i instrukcije vlasti istražiteljima. Dokumenti vezani za ovaj slučaj bili su zaštićeni od kako je on stavljen ad akta, a pečat je skinut tek tokom devedesetih", rekao je Ivan Mihalkov inspektor.

Prilaz ovom području je bio zabranjen 3 godine nakon nesreće.

MISTERIJA UKLETOG BRODA

U februaru 1948. godine, brojni brodovi koji su se nalazili u blizini Indonezije su primili poziv za pomoć iz holandskog teretnjaka SS Ourang Medan. Jeziva poruka je glasila: "Svi oficiri, uključujući kapetana leže mrtvi. Moguće je da je cela posada mrtva." Nakon ove poruke, uslledila je sledeća, jeziva, otkucana morzeovim kodom: "Ja umirem."

BEKSTVO IZ ALKATRAZA

Frenk Moris, Klarens i Džon Anglin su zbog pljačke banke dospeli u ozloglašeni Alkatraz, a iz istog su nestali nekoliko meseci kasnije.

Veruje se da su kašikama probili prolaz, ali ni 50 godina kasnije njihova tela nisu pronađena. Policija ni dan danas ne zna da li su zaista uspeli u nameri da pobegnu iz zatvora ili su se utopili.

Svi članovi posade na Ourang Medanu su bili mrtvi, njihove oči otvorene, glava okrenuta prema suncu, raširenih ruku i sa prestravljenim izrazima lica. Čak je i brodski pas bio mrtav, pronađen kako reži na nevidljivog neprijatelja. Kad su se bližili kotlarnici, spasilačka posada je osetila hladnoću, iako je temperatura bila blizu 44 °C.

Odluka je donesena da se brod odvuče natrag u luku, ali pre nego što su i počeli, iz broda je počeo izlaziti dim. Spasilačka ekipa je napustila brod, a Ourang Medan je eksplodirao i potonuo. Trenutno postoje tri "objašnjenja za ovu misteriju", prvo je špekulacija da je brod prevozio neosiguran opasni materijal, drugo je trovanje ugljičnim monoksidom, i konačno treće – paranormalni fenomen.

DŽEK TRBOSEK

Najozloglašeniji ubica svih vremena kojem se ni dan danas ne zna pravi identitet. Reč je o serijskom ubici koji je harao Londonom između avgusta i novembra 1888. godine, koji je odgovoran za brutalna ubistva za najmanje pet prostitutki u Whitechapelu, London.

Kroz godine pojavile su se mnoge teorije o tome ko bi mogao biti ovaj ozloglašeni ubica, raspravljalo se čak i o članovima kraljevske porodice, do danas nije poznato ko je on bio.

IZGUBLJENI GRAD

Foto: pixabay.com

 

 

Atlantida je jedan od najstarijih i najvećih misterija na Zemlji. Još od drevnih vremena, ljudi su se trudili da lociraju Atlantidu, za koju se veruje da je potopljena u cunamiju nakon potresa. Grčki filozof Platon opisivao je Atlantidu kao ostrvo koje se nalazio blizu Gibraltara, dom najveće civilizacije na zemlji.

Po predanjima Atlantidu su nastanjivali najlepši ljudi, na njoj se nalazi Posejdonov hram i celi grad je bio optočen u zlato. Do danas još niko nije uspeo locirati Atlantidu i pronaći njeno bogatstvo, piše Kurir Stil.

Komentari (0)

Loading