BIO SAM POTPUNO U ŠOKU: Izgubio novčanik tokom ekspedicije na Antarktiku, vraćen mu posle više od 50 godina!

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

06.02.2021

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novčanik koji je američki vojni meteorolog Pol Grišam (91) izgubio tokom trinaestomesečne ekspedicije na Antarktiku, pojavio se posle 53 godine u San Dijegu, u Kaliforniji.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Bio sam potpuno u šoku. Mnogo ljudi je bilo uključeno u vraćanje novčanika, ali su na kraju uspeli da me nađu - rekao je Grišam za "San Dijego junion-tribjun", a preneo Gardijan.

U novčaniku je bila njegova identifikaciona mornarička kartica, vozačka dozvola, uputstvo šta raditi ako dođe do atomskog, biološkog i hemijskog napada, kartica za narudžbine piva, izjava o porezu i nalozi za transfer novca njegovoj supruzi.

Grišam, koji je odrastao u gradu Daglasu, u Arizoni, pristupio je mornarici 1948. godine, a prvo je radio kao tehničar, zatim kao meteorolog.

Godine 1967. otšao je na Antarktik kao deo operacije koja je uključivala i civilne naučnike, i u to vreme bio je u tridesetim godinama, oženjen, otac dva deteta.

Iz mornarice se povukao 1977. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading