OVE 4 DESTINACIJE ĆE VAŠU ZIMU UČINITI NEZABORAVNOM: Umesto na snegu i vetru, zimu možete provesti na plažama egzotičnih letovališta

Autor:

Razonoda

20.01.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li tokom zimskih meseci maštate o avanturi svog života?

OVE 4 DESTINACIJE ĆE VAŠU ZIMU UČINITI NEZABORAVNOM: Umesto na snegu i vetru, zimu možete provesti na plažama egzotičnih letovališta

Foto: republika

Putovanju u neku udaljenu zemlju u kojoj ćete otkriti i doživeti neverovatne stvari, upoznati nove kulture i steći nezaboravna iskustva? Verovatno ste do sada letovali u Crnoj Gori, obišli prelepe plaže Grčke i Turske ili osvojili vrhove lokalnih planina, ali na kraju dana, nešto je nedostajalo. I dalje tragate onaj osećaj u uzbuđenja koji budi leptiriće u stomaku kada otkrijete čitav novi svet, ostajući bez daha na svakom koraku.

 

Ukoliko se nalazite u ovim rečima, ako ste pustolov u duši i osećate kako vas daleke destinacije dozivaju, ove 4 destinacije ne smete propustiti, a bliže su i pristupačnije nego što mislite.

 

EGIPAT – DOM FARAONA

 

Tajanstvena zemlja poznata po piramidama i građevinama drevnih civilizacija, reci Nil, neverovatnim pejzažima belih peščanih plaža i predivnim morskim grebenima Crvenog mora. Za one koji vole vrele destinacije, ali i države koje imaju bogato kulturno nasleđe i istoriju, Egipat je zemlja iz snova.

 

Iako je Egipat poznat po brojnim letovalištima, jedna od najpoznatijih destinacija je definitivno Hurgada. Hurgada se nalazi na obali Crvenog mora i važi za odličnu polaznu tačku za posete Kairu i Dolini kraljeva. Nekada malo ribarsko naselje je sada jedna od najposećenijih turističkih zona Egipta, sa više od sto hotela.

 

Letovalište se proteže 36 kilometara duž obale Crvenog mora, a sam grad ima oko 250.000 stanovnika. Hurgada se deli na tri dela. El Dahar (stari deo grada), Sekala (centar) i El Memša (moderni deo grada) i opslužuje je Međunarodni aerodrom udaljen oko 5 km od centra grada. Ljubiteljima ronjenja Hurgada je pravi izbor, a preporučujemo plovidbu „staklenim brodom“ kojim ćete posmatrati podvodne koralske grebene, dok ljubitelji peska i vožnje ne smeju da propuste vožnju motorima i bagijima po pustinji.

 

DUBAI – GRAD BUDUĆNOSTI

 

Dubai je grad nebodera, luka i plaža, prestonica istoimenog emirata, jednog od sedam koji čine Ujedinjene Arapske Emirate. To je grad koji raste i gradi se neverovatnom brzinom i zbog svojih nebrojenih atrakcija mami turiste širom sveta. Poput Hurgade, Dubai je od jednog malog ribarskog mesta na jugoistočnoj obali Persijskog zaliva iznikao u grad impozantne arhitekture i luksuznog života, u koji hrle mnogobrojni turisti, kako bi posvedočili stvaranju budućnosti.

 

Sve što možete da zamislite, ali i što ne možete, nalazi se upravo u Dubaiju. Najviše zgrade, najveći tržni centri, najekskluzivniji restorani na svetu, Dubai je grad prestiža i glamura, koji ne prestaje da impresionira čitav svet. Ovde je budućnost uveliko prisutna, jer je grad baziran na najmodernijim tehnološkim i naučnim otkrićima, a građevine prkose zakonima fizike i dokazuju da sve što ljudski um zamisli može da se napravi.

 

MALDIVI – TROPSKI RAJ

 

Maldivi su jedna od najatraktivnih destinacija Indijskog okeana, a glavna specifičnost je da su najniža država na svetu, sa prosečnom nadmorskom visinom od 1.5m. Samo 5 metara iznosi visinska razlika između najviše i najniže tačke na ostrvu. Na Maldivima kišna sezona traje od maja do novembra, mada i u tom periodu bude dosta sunčanih sati, pa su zbog nižih cena turisti spremni da rizikuju. Sezona traje od decembra do kraja marta ili početka aprila, a važe za jedno od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija u februaru i martu, kada je najviše sunca.

Klima na Maldivima je tropska sa relativno visokom vlažnošću i minimalnom prosečnom temperaturom koja iznosi 25,5 stepeni Celzijusa, dok je prosečna maksimalna temperatura 30,4. Maldivska ostrva su fascinantna sa belim peščanim plažama i čistom svetlom morskom vodom u lagunama usred duboke okeanske plave boje. Ovo su koralna ostrva, na mnogima je pesak mekan i fin, dok na nekim ostrvima ima i kamenja i korala u plićaku. Skoro sva ostrva imaju bar jedan deo plaže koji je sačinjen od finog peska. Odmarališta su uglavnom podignuta na onim ostrvima koja imaju kvalitetne plaže i bogat podvodni svet, a svi luksuzni resortovi na Maldivima će ispuniti vaša očekivanja i učiniti letovanje nezaboravnim.

 

DOMINIKANA – BISER KARIBA

 

Dominikanska Republika se nalazi na istočnom delu ostrva Hispanjola, zapadno od Portorika, istočno od Kube i Jamajke, zauzimajući centralnu poziciju u oblasti Velikih Antila. Glavni i najveći grad u Dominikanskoj Republici je Santo Domingo, ali je najpoznatije letovalište je Punta Kana. Smatra se da su pripadnici Aravak naroda, poreklom iz centralne Amazonije, koji su prvi naselili Karibe, 3000 do 4000 godina pre nove ere. Kristofer Kolumbo je stigao do ovog karipskog ostrva 1492.godine, nazvavši ga Isla Espanjola, nakon čega je otpočeo period kolonizacije.

Dominikanska Republika se može pohvaliti svim onim karakteristikama koje je svrstavaju u red najatraktivnijih turističkih destinacija u Karipskom moru, ali i svetu – 360 sunčanih dana u toku godine i prosečna temperatura od 28 stepeni, toplo more, duge i nesagledive peščane plaže, tropska vegetacija, šaroliko kulturno-istorijsko nasleđe, gastronomija, muzika, ples…

S obzirom na tropsku klimu i periode uragana, idealno vreme za posetu ove egzotične karipske zemlje je od novembra do maja meseca. Dominikana je, kažu, zemlja ljudi širokog osmeha, vrelog peska i večite lepote, zbog čega se preporučuje svim ljubiteljima putovanja. Sve od navedenog čini Dominikansku Republiku savršenim izborom za egzotičan odmor i uživanje u čarima netaknute prirode.

 

KAKO NAJPOVOLjNIJE OTPUTOVATI NA NAKU OD OVIH DESTINACIJA?

 

Nažalost, turističke agencije ne nude aranžmane za navedene destinacije koji su za svačiji džep, pa je mnogo praktičnije i isplativije organizovati putovanje u sopstvenoj režiji, što nikad nije bilo lakše nego sada! Naime, od 25. januara do 24. februara AdmiralBet će svakog dana deliti nagradno putovanje za 2 osobe na neko od egzotičnih letovališta. Umesto na snegu, kiši i vetru, vaše slobodno vreme možete provesti na plažama Egipta, Dubaija, Maldiva ili Dominikane, sve što treba da uradite je da na dobitnom tiketu pogodite najveću kvotu u danu i jedna od tropskih destinacija će biti vaša sledeća stanica!

 

Navedena promocija, kao i mnoge druge, su dostupne svim igračima sa otvorenim korisničkim nalogom na sajtu AdmiralBet.rs. Za registraciju je potrebno izdvojiti svega nekoliko minuta i može se kompletirati na ovom linku ili putem AdmiralBet Android ili iOS aplikacije. Sve novoregistrovane igrače očekuje 3000 dinara Bonusa dobrodošlice, bez depozita, ali to nije sve!

 

Prve 3 uplate depozita nakon registracije svim novoregistrovanim igračima donose neverovatnih 500% bonusa! Prva dopuna naloga igračima donosi 100% bonusa na depozit, druga 150%, dok pri trećoj uplati igrače očekuje fenomenalnih 250% bonusa! Svaki od predviđenih bonusa može biti isplaćen u vidu freebeta, bonusa za slot ili bonusa za virtuale, potrebno je samo uneti promo kodove BET, SLOT ili VIRTUAL, zavisno od izbora bonusa.

 

Spremite pasoše, spakujte kofere i krenite u lov na najveću kvotu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading