PAO TVITER! Korisnici u celom svetu imaju problem da se uloguju!

Autor:

Razonoda

21.12.2023

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vide samo belu pozadinu.

PAO TVITER! Korisnici u celom svetu imaju problem da se uloguju!

Foto: pixabay.com

Korisnici i dalje mogu da otvore uslugu, ali se suočavaju sa porukom "welcome to your timeline", umesto uobičajenog feed-a objava.

Korisnicima na Tviteru ne izlaze postovi - umesto toga dočekuje ih prazna bela pozadina.

Hiljade prijava je podneto na DownDetector, a korisnici u Srbiji takođe imaju problem sa Tviterom, prenosi Rojters.

Inače, Tviter su kreirali Džek Dorsi, Noa Glas, Biz Stoun i Evan Vilijams u martu 2006. i pokrenut je jula iste godine. Do 2012 godine, više od 100 miliona korisnika je objavilo 340 miliona tvitova dnevno, a pretraživač je obrađivao u proseku 1,6 milijardi upita za pretragu dnevno. Kompanija je izašla na berzu u novembru 2013. Do 2019. godine, Tviter je stekao više od 330 miliona aktivnih korisnika mesečno. 

Dana 25. aprila 2022, Tviter je pristao na otkup od 44 milijarde dolara od strane Ilona Maska, generalnog direktora SpejsEks -a i Tesle, što je jedan od najvećih ugovora za privatizovanje jedne kompanije. Mask je 8. jula raskinuo ugovor. Akcije Tvitera su pale, što je dovelo do toga da su zvaničnici kompanije 12. jula tužili Maska pred sudom u Delaveru,  da bi Mask 4. oktobra objavio da ima nameru da kupi kompaniju kako su se i dogovorili, za 44 milijarde dolara, ili 54,20 dolara po akciji. Sporazum je konačno zaključen 27. oktobra.

Nakon Maskovog preuzimanja, Tviter je pirimio kritike zbog porasta govora mržnje, kao i zbog percipiranog sistemskog davanja prioriteta desno orijentisanom sadržaju. Njegovo preuzimanje ove kompanije okarakterisale su velike promene politike, masovna otpuštanja, masovne ostavke i drastična promena u kulturi rada kompanije. Nakon što je Mask preuzeo vlast, Tviter je spojen sa Iks Holdings-om, i Tviter time je prestao da bude nezavisna kompanija, umesto toga postao je deo Iks Korporacije.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading