SKORO 30 GODINA SMO GA KORISTILI: Microsoft "ubija" program koji je mnogima bio OMILJEN!

Autor:

Razonoda

09.09.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova decenija donela je i nove promene a s njom i gašenje nekih simbola početka veka u kompjuterskoj tehnologiji

SKORO 30 GODINA SMO GA KORISTILI:  Microsoft "ubija" program koji je mnogima bio OMILJEN!

Foto: pixabay.com

Šuškalo se da će se to dogoditi, ali sve dok nije stigla zvanična potvrda iz kompanije, mnogi nisu želeli da poveruju u to.

Microsoft je odlučio da posle skoro 30 godina ukine program WordPad koji više ne želi da nadograđuje jer jednostavno ne vidi svrhu u tome.

Umesto WordPada, sada će se preporučivati Word, program koji se plaća i koji je oduvek bio mnogo bogatiji funkcijama i mogućnostima od osnovne aplikacije WordPad, koja je deo Windowsa još od verzije Windows 95.

Odlazak WordPada u istoriju ide paralelno s vešću iz Microsofta da će se poboljšati Notepad funkcije poput automatskog spremanja i vraćanja tabova.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

- WordPad se više neće nadograđivati i biće uklonjen iz budućih verzija Windowsa. Preporučujemo Microsoft Word za obogaćene tekstualne dokumente kao što su .doc i .rtf i Windows Notepad za obične tekstualne dokumente kao što je .tx - saopšteno je iz Microsofta.

Notepad je poslednji put ažuriran 2018. godine, a kasnije je to nastavljeno dodavanjem tabova u verziji za Windows 11, piše klix.ba.

Stručnjaci iz oblasti informatike i kompjuterskog inženjeringa smatraju da će nestanak WordPada sa scene označiti s druge strane i dolazak verrzije Windows 12 koja se očekuje tokom 2024. godine.

Veruje se da će ona imati mnogo funkcija zasnovanih na tehnologiji veštačke inteligencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading