KONAČNO! Youtube uvodi opciju koju smo NAJVIŠE ČEKALI! Našim mukama došao je kraj

Autor:

Razonoda

27.08.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako od nas prošao je makar jednom kroz Tantalove muke na ovom servisu da bi došao do krajnjeg cilja. Sada ćemo to rešavati za nekoliko sekundi

KONAČNO! Youtube uvodi opciju koju smo NAJVIŠE ČEKALI! Našim mukama došao je kraj

Foto: pixabay.com

Koliko puta vam se samo dogodilo da dođete na YouTube i nikako ne možete da se setite kako se zove pesma koju biste da čujete?

Još bolje – koliko puta ste posetili ovu stranicu na internetu s namerom da čujete pesmu čiji vam naslov nije poznat, ali isto tako ne znate kako kreatorima da objasnite o kom se hitu radi?

YouTube je konačno razvio tehnologiju koja omogućuje prepoznavanje pesme samo na temelju vašeg pevanja. Ako vam se čini da je Google već predstavio nekakvu sličnu opciju pre nekoliko godina, u pravu ste.

Američka tehnološka kompanija unutar svoje aplikacije za pretraživanje omogućila je i prepoznavanje pesama samo na temelju pevušenja ili zviždanja melodije.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

YouTube je ipak sad otišao korak dalje. Tehnologija je sada usavršena pa će YouTube moći da prepozna ime pesme na temelju samo tri ili više sekundi pevanja melodije te pesme.

Ta tehnologija kažu da je toliko usavršena da neće biti ni važno znate li da pevate ili ne. Biće dovoljno samo da započnete s pesmom ili njenim refrenom.

Tehnologija se u ovom slučaju stručno naziva “otiskom pesme”. Jednom kad je sistem na Youtube-u prepozna, korisniku će dati predloge videozapisa.

YouTube će na početku davati ovu opciju na istom mestu na kojem se nalazi glasovno pretraživanje.

Dovoljno će biti samo da promenite opciju sa glasovnog na opciju pretraživanja pesama. Za sada će tu opciju imati samo korisnici Androida, ali ne zna se ništa oko iPhonea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading