LOL ODLAZI U ISTORIJU: Generacija Z precrtala skraćenicu i lansirala novu! Upamtite je jer ćete i vi uskoro PISATI OVAKO

Autor:

Razonoda

21.08.2023

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi više ne žele da upotrebljavaju izraze koji su bili popularni početkom ovog veka, zbog čega već pišu nešto novo

LOL ODLAZI U ISTORIJU: Generacija Z precrtala skraćenicu i lansirala novu! Upamtite je jer ćete i vi uskoro PISATI OVAKO

Foto: pixabay.com

Mladi svoja osećanja putem poruka uveliko iskazuju na nov način

Čuvena skraćenica LOL koju smo svi upotrebljavali poslednjih petnaestak godina kada nam je nešto jako smešno, otišla je u istoriju.

Precrtala ju je generacija Z koja se sada, bar kada su u pitanju trendovi na društvenim mrežama i u digitalnoj komunikaciji, pita za sve.

Akronim je bio korišćen u porukama, slikama i snimcima sve do trenutka kada je označena kao “bajata” i “dosadna”.

Nova generacija je lansirala novu skraćenicu koja će se, budite uvereni u to, koristiti svuda i uvek narednih godina. Štaviše, u nekom trenutku ćete je i vi koristiti. Makar jednom.

Radi se o akronimu IJBOL (“I just burst out laughing”) što u slobodnom prevodu može da se interpretira kao “upravo sam pukao/pukla od smeha”.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Akronim IJBOL već je na TikToku potisnuo ne samo zastarelu LOL nego i LMAO! Generacija Z ne smatra za ponos Milenijalaca – LMAO, da je “bajata” kao za LOL, ali im jednostavno više nije dovoljno jaka i adekvatna za osećanja koje imaju kada padaju sa stolice od smeha.

Majkl Mesineo, australijski uspešni kreator sadržaja na društvenim mrežama smatra da će IJBOL biti dominantan narednih godina.

- Ni LMAO više ne pije vodu. I on je dosadan. LMAO je product Milenijalaca. Ovo je zabavnije i ide uz generaciju Z - kaže ovaj dvadesetsedmogodišnjak.

Mišel Meksvini, profesorka na Univerzitetu u Njujorku na dobar način je objasnila da za LOL još nije vreme za istoriju, baš kao ni za skraćenicu LMAO.

- Akronim LOL je pristojan i njega bih bez problema koristila u prepisci sa šefom ili nekom osobom s posla. Prihvatljiva je, kulturna a oslikava moje trenutno stanje. Moje raspoloženje i smeh izazvan nečim. Skraćenicu LMAO bih koristila sa kolegama, ali ne sa šefom. Ipak, IJBOL je produkt omladine i ide odlično s njihovim slengom. Tako da su sve skraćenice po meni i dalje prihvatljive jer odgovaraju različitim trenucima, publici i raspoloženju - kaže Meksvini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zemunac

21.08.2023 16:28

Sve poludelo od interneta, a obrazovanje i medjusobna komunikacija recima u slobodnom padu vec godinama...