KO BI SE OVOGA SETIO? Muškarac pronašao novac u česnici na GENIJALAN način! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

07.01.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan momak uzeo je ovaj predmet i tako pogodio gde se nalazi novčić u pogači - ko bi se ovoga setio?

KO BI SE OVOGA SETIO? Muškarac pronašao novac u česnici na GENIJALAN način! (VIDEO)

Foto: Izvor: Printscreen/ TikTok/ _mlalevic

Otkrivanje novca u česnici

Danas je Božić, dan kada se slavi rođenje Isusa Hrista – najradosniji praznik u hrišćanstvu. Česnica je sastavni i nezaobilazni deo Božićne trpeze. U zavisnosti od kraja u mom se sprema, neko je priprema baš na Božić, rano ujutru, a neko na Badnji dan. Pravilo je da se lomi ujutru, kada porodica doručkuje. Česnica je karakteristična po tome što u njoj ostavljamo kovanicu prilikom pravljenja testa, kako bi videli ko će kasnije da je izvuče.

Novac zapravo simbolizuje blagostanje. Veruje se da će osoba u čijem parčetu se slučajno nađe novac imati predispozicije da mu cela godina bude uspešna, u svakom smislu, a posebno novčanom. Jedan muškarac na TikTok - u podelio je video i pokazao zanimljiv način otkrivanja kovanice. On je u česnici pronašao novac uz pomoć detektora za metal. 

Foto: Izvor: Printscreen/ TikTok/ _mlalevic

Otkrivanje kovanice u česnici

Koristio je detektor da prelazi preko česnice, a onda kada je "naišao" na kovanicu, detektor je zapištao. Stvarno odlična ideja, što su prokomentarisali i ljudi ispod videa. Ali, ako želite da otkrivanje ipak bude iznenađenje, nemojte ovo raditi!

 

Recepti za česnicu mogu biti različiti, ali to je zapravo samo hleb. Inače, česnica se sprema od pšeničnog brašna i prate je različiti običaji koji su se vremenom menjali i prilagođavali. Retko ko zna da se u česnicu mogu staviti i kukuruz, pasulj, ovas, orah... Takođe, mnogo je bitno da sa testom budete strpljivi kako biste spremili česnicu baš onako kako bi trebalo da izgleda. Nakon što je muški član porodice okadio celu kuću, pristupa se svečanoj trpezi gde se lomi česnica. Nekada, ako neki član porodice nije prisutan, možete mu ostaviti deo česnice za kasnije.

Takođe, ako na doručak (kada se izvlači kovanica) dolazi neko ko ne živi sa vama u kući, a izvuče novac u česnici, onda se smatra da tako novac "odlazi" iz kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading