JEDNA ČAŠA OVOG NAPITKA PRE OBROKA ZAUSTAVLJA PREJEDANJE: Iskoristite stari trik i rešite problem

Autor: N.J.

Lifestyle

07.01.2023

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz pomoć samo jedne čaše ovog napitka možete kontrolisati prejedanje i tako zaustaviti gojenje tokom praznika.

JEDNA ČAŠA OVOG NAPITKA PRE OBROKA ZAUSTAVLJA PREJEDANJE: Iskoristite stari trik i rešite problem

Foto: Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Problem prejedanja trenutno je svima zajednički. S obzirom na to da su praznici, svi uglavnom jedemo mnogo više nego što bi trebalo, a pored toliko ukusne hrane, stvarno je teško da se zaustavimo. Božićnoj trpezi baš je teško odoleti, pogotovo što kao narod obožavamo kada je sto preplavljen hranom i pićem. Takvo ponašanje donekle proističe iz želje da budemo pravi domaćini, a mnogi bi doživeli kao uvredu kada bi im neko iz kuće otišao gladan. Ipak, to ne znači da je za praznike dozvoljeno prejedanje. Treba uživati u svakom jelu, a i biti umeren. Osim sitnih trikova koje bi trebalo da iskoristiti kako bi ostali vitki, predlažemo i jedno piće koji će vam mnogo pomoći, a reč je o vodi!

Verovatno ste čuli da kažu "ako ste gladni popijte vodu". Zašto? Jer nekada nije reč o gladi već o tome da ste dehidrirali, a to onda tera osobu da pomisli da je gladna. Zato konzumirajte mnogo vode tokom praznika. Popijte vodu pola sata pre obroka I tako ćete “napuniti stomak”.

Foto: Shutterstock, Tik Tok

Umor i pospanost tokom praznika

Dokazano je da voda na neki način “zaustavlja” osećaj gladi. Neki veruju da će efekat biti mnogo brži, ako u vodu stavite i limun. Takođe, čest je osećaj umora tokom praznika jer tada jedemo više. Zato, konzumiranjem vode telo se na neki način budi!

Dakle, zaista je teško prebaciti se odjednom na zdravu hranu i jesti količinski mnogo manje. Zato, prvenstveno morate imati tri obroka – doručak, ručak i večeru. Uzroci prejedanja su mnogobrojni, pa to može biti i zbog nervoze, depresije, tuge... Trebalo bi da obratite pažnju iz kog razloga se prejedate, a niste zaista gladni. Sa druge strane, naravno, kada je u pitanju bulimija ili anoreksija morate se obratiti psihijatru i nutricionisti.

Zaključak je da se ne možete se tek tako rešiti viška kilograma, potreban je trud, ali je ovo zaista odličan korak napred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading