NOVOGODIŠNJA SALATA SNEŽNA KRALJICA: Od sada ćete samo nju pripremati - pravi ukras svake trpeze!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.12.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična i dekorativna - ukus koji će svi obožavati!

NOVOGODIŠNJA SALATA SNEŽNA KRALJICA: Od sada ćete samo nju pripremati - pravi ukras svake trpeze!

Foto: Izvor: YouTube/ Вика-Простые Рецепты

Salata snežna kraljica postaće vam omiljena! Neki kažu da bi mogla zameniti čuvenu rusku ili mimoza salatu, ali mi ipak ostavljamo vama da procenite. Verujemo da će vas osvojiti već na prvi zalogaj, a biće pravi ukras svečane trpeze. Svi će vam tražiti recept, a ukućani će biti oduševljeni. Recept pogledajte u nastavku.

Potrebno vam je:

200 grama obarenog pirinča

Dve obarene šargarepe

Dva obarena krompira

Četiri kisela krastavčića

Jedna veza peršuna

Deset maslina

Pet jaja

350 grama šunke

300 grama majoneza

400 grama kisele pavlake

So i drugi začini po ukusu

Foto: Izvor: YouTube/ Вика-Простые Рецепты

Priprema salate Snežna kraljica

Priprema:

Obareni pirinač procedite, ostavite da se prohladi, pa ga stavite u dublju činiju. Dodajte sitno seckani peršun, šunku i masline. Zatim dodajte kiselu pavlaku i sve promešajte. Na veći tanjir stavite okrugli kalup, pa ga napunite polovinom smese i lepo poravnajte. Premažite sa malo majoneza. Na krupnije rende narendajte šargarepu, jaja i krastavce, pa poređajte u kalup. Odozgo ponovo dodajte majonez, a zatim poređajte preostalu smesu od pirinča. Salatu premažite pavlakom i majonezom i dekorišite je po želju uz pomoć preostalih sastojaka. Stavite je u frižider na tri sata da se ohladi. Pre serviranja skinite kalup i služite uz prilog po želji, prenosi "Receptor".

Za ljubitelje slatkiša ostavljamo recept za nesvakidašnji sutlijaš i to sa belom čokoladom - pripremu omiljene poslastice koja se lako sprema možete pogledati OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading