ODGOVOR JE JASAN: Intimni odnosi tokom praznika - da ili ne?

Autor:

Lifestyle

06.01.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta mislite da li bi trebalo izbegavati intimne odnose tokom praznika?

ODGOVOR JE JASAN: Intimni odnosi tokom praznika - da ili ne?

Foto: Shutterstock

Često slušamo šta se sme uraditi, a šta ne na Božić, Badnje veče ili neki drugi praznik. Novogodišnji i drugi praznici pravo su vreme za opuštanje, smeh i odmor, a kako neki naučnici tvrde i odlično vreme za pravljenje beba. Pak, mnogi izbegavaju da za praznike imaju intimne odnose, a za to imaju i čvrste razloge. Neki veruju da će takvo rizično ponašanje imate posledice. Najčešći razlog uzdržavanja je pomisao da će ih nesreća pratiti tokom cele sledeće godine. Ne znamo šta je od toga zapravo tačno, a šta je sujeverje, ali sama pomisao na potencijalne posledice utiče na to da neka pravila i ispoštujemo.

Intimni odnosi povezuju parove, a pogotovo za praznike, kada su svi lepo raspoloženi. Tako da je i normalno da se baš tokom praznika partneri opuste i približe jedno drugom. Ali, da li je seks tokom praznika dobra ideja?

Foto: pexels.com

Ljudi nazdravljaju pored jelke za Novu godinu

Šta kažu sveštenici?

Sedmi januar nije jedini dan kada možete imati odnose sa partnerom. Sveštenici navode da bi se trebalo uzdržavati od intimnih odnosa tokom posta i praznika:

- Kao takvog, ne treba ga skrnaviti telesnim pohotama, ako je ikako moguće, dok se spremamo za primanje svetinje kroz pričešće - navode sveštenici i dodaju:

- Post pored telesne, ima i duhovnu komponentu, vernici bi trebalo da se suzdrže od ružnih misli, loših dela, a posvete molitvi, pokajanju i dobročinstvu. Sveti Jovan je veoma slikovito opisao smisao četrdesetodnevnog posta. Ne samo da postiš stomakom, već i očima i sluhom, rukama i nogama i svim udovima tela. Ruke neka se uzdržavaju krađe, noge neka poste tako što neće hodati putevima greha. Kakva nam je korist ako ne jedemo meso i ribu, a ujedemo svoje bliznje? - prenosi kanal "Samo najbitnije" na Jutjubu.

Foto: Unsplash

Muškarac i žena se ljube u krevetu

Istakli su zbog čega je bitno uzdržavati se od intimnih odnosa:

- Uzdržavanje od svih telesnih zadovoljstava uzima se kao osnovna mera ponašanja tokom posta, zato ostavlja prostor vernicima da prema svojim rešenjima određuju od čega bi sve trebalo da se uzdržavaju - pričaju oni dalje.

Što na kraju znači da ipak sami odlučujete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dušan

06.01.2023 18:38

Samo za vreme posta treba postiti.