JUTRO, POPODNE ILI UVEČE? Kada je najbolje vreme za intimne odnose - sve zavisi od vaših godina!

Autor:

Lifestyle

06.12.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste li znali da postoji najbolje vreme za intimne odnose prema godinama?

JUTRO, POPODNE ILI UVEČE? Kada je najbolje vreme za intimne odnose  - sve zavisi od vaših godina!

Foto: Izvor: Unsplash/ Becca Tapert

Seksualna terapeutkinja Nan Vajs rekla je za Hafpost da su mladi aktivniji, te zato je moguće da imaju seksualni odnos uveče, dok prema nekom pravilu stariji vole ranije u krevet te zato bi ih intimni odnosi zanimali pre uveče.

Takođe, muškarci imaju nalet testosterona između šest i devet sati ujutru, zato oni vole intimne odnose pre ujutru, a žene uveče. To ne mora biti pravilo, sve je individualno. A evo zbog čega je dobro da imate intimne odnose ujutru:

- Pozitivno utiče na raspoloženje

- Osećaćete se lepše i provokativnije 

- Ne postoji bolji način da započnete dan

- Lakše ćete ustati

Foto: pexels.com

Žena leži na muškarcu u krevetu

Naučnik sa Oksforda, doktor Paul Keli ističe da se želja za seksom menja tokom godina. Što znači ako ste u dvadesetim, neko idealno vreme za intimni odnos je preko dana, oko 15 časova. Ali, oni mogu imati veliku seksualnu želju kad god. U tridesetim, situacija se menja kao što smo već napomenuli. Što su ljudi stariji, pre idu u krevet, te zato je za njih jutarnji seks mnogo bolja opcija.

U četrdesetim i pedesetim idealno vreme je uveče, oko 22 sata.

Koliko često parovi imaju seks?

Uglavnom seks se povezuje sa srećom. Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom poslednjih 40 godina sprovodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu „Social Psychological and Personality Science“.

- Istraživanje je potvrdilo da su parovi koji vode ljubav jednom sedmično puno srećniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće - piše u istraživanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading