DA LI JE OVO NAJMANJI TRUDNIČKI STOMAK KOJI STE IKADA VIDELI? Pogledajte kako je devojka izgledala samo par dana pred porođaj! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

05.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako mali trudnički stomak nismo skoro videli!

DA LI JE OVO NAJMANJI TRUDNIČKI STOMAK KOJI STE IKADA VIDELI? Pogledajte kako je devojka izgledala samo par dana pred porođaj! (FOTO)

Foto: Izvor: Printscreen/TikTok/nikki salazar

Postoje nekoliko stvari koje utiču na veličinu i oblik trudničkog stomaka. Kao i svaka mama ponosni ste na bebu koja raste, ali nekada vam "prođe" misao: Da li je moj stomak prevelik ili je pak mnogo mali?

Niki Salazar podelila je na svom TikTok profilu promene koje su joj se dešavale tokom trudnoće. Očekivala je da će joj kao i svim trudnicama, stomak vidno porasti, ali to se nije desilo. Ona je izgledala kao da uopšte nije trudna, sve do porođaja.

Kada je bila u četvrtom mesecu još uvek nije bilo "pomaka" te joj se stomak uopšte nije video. Dve nedelje pred sam porođaj izgledala je kao da je samo pojela malo veću porciju hrane. Stomak je počeo da se nazire tek nekoliko dana pred porođaj. Pogledajte u galeriji kako je izgledala tokom cele trudnoće:

 

Nekoliko stvari koje utiču na trudnički stomak

Tokom trudnoće, ženi se dešavaju mnogobrojne promene. Neke su vidljive, a druge su "unutrašnje" i podrazumevaju česte mučnine, gađenje prema hrani, umor, pospanost... Telo se drastično menja tokom trudnoće. Jedan od razloga koji utiču na veličinu stomaka je i koja je trudnoća po redu.

Šta još utiče na veličinu stomaka u trudnoći?

Veličina vašeg abdomena. Ako ste "visoka mama" onda će beba imati dosta prostora za rast i vi ćete delovati mršavije. Ukoliko ste niži, prostor je manji. 

Plodova voda

Količina plodove vode koja okružuje vašu bebu može da varira. Nivo se menja na svakih sat vremena. Dakle, svaka trudnoća je drugačija, a veličina stomaka zavisi i od plodove vode.

Načina držanja tela

Ako imate "uvučenu" kičmu onda se smanjuje prostor karlice.

Bebina veličina

Naravno da veličina stomaka zavisi i od bebine veličine. Ako ste vaš partner i vi krupniji, verovatno će biti i vaša beba. Kolika će i beba biti zavisi i od redosleda rađanja, jer je svaka sledeća beba uglavnom je veća od svoje starije braće i sestara.

Da li ste se bavile sportom?

Žene koje su se bavile sportom koji je u vezi sa stomačnom muskulaturom, stomak će sporije biti vidljiv, jer mišići ne "popuštaju" lako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading