DOKTORI UPOZORAVAJU NA TREND KOJI SE ŠIRI NA INTERNETU: Ovo nikako ne radite bebi, opasno je!

Autor: N.J.

Lifestyle

31.10.2022

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne pokušavajte ovo!

DOKTORI UPOZORAVAJU NA TREND KOJI SE ŠIRI NA INTERNETU: Ovo nikako ne radite bebi, opasno je!

Foto: Shutterstock

Nekoliko videozapisa kiropraktičara koji koriste niz nedokazanih tretmana na malim bebama postalo je viralno Internetom izazivajući veliku zabrinutost zdravstvenih radnika. Doktori su upozorili na opasan TikTok trend koji bi mogao ozbiljno naškoditi vašem novorođenčetu, piše "Iriš miror".

Jedan kiropraktičar koji vodi porodičnu kliniku u Teksasu prikupio je hiljade pratilaca nakon što je izveo neprikladne i potencijalno opasne tehnike na novorođenčadima, javlja Buzz. U jednom videu, kiropraktičar se može videti kako drži bebu staru šest dana pomoću ručnog uređaja koji se zove "vajbrkusor" na bebinim leđima.

Nakon videa, na Internetu su se pojavile hiljade drugih sličnih metoda koje prikazuju bebe podvrgnute kiropraktičkim tretmanima.

Foto: Izvor: Unsplash/ freestocks

Trudnički stomak

Računi tvrde da skrb koju pružaju bebama ublažava bolove od grčeva, zatvora, refluksa i mišićno-koštanih problema. Međutim, doktori koji posmatraju izjasnili su se protiv te prakse, a neki kažu da je korišćenje ovih tretmana rizično, posebno u rukama nekoga ko nije školovani stručnjak.

Sen Tabaie, ortopedski hirurg u Dečjoj nacionalnoj bolnici u D.C., rekao je za "Vašington Post":

- Konačno, ne postoji način na koji ćete postići poboljšanje kod novorođenčeta manipulacijom. Jedina stvar koju možete uzrokovati je šteta - rekao je on.

 Anthoni Stans, pedijatrijski ortopedski hirurg u Dečjem centru Klinike Majo u Ročesteri Minesota, dodao je:

- Koliko ja znam, postoji malo ili nimalo dokaza da kiropraktička nega menja prirodnu istoriju bilo koje bolesti ili stanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading