UPOZORAVAJUĆI SIMPTOM KOJI SE JAVLJA NAKON ŠTO SE PROBUDITE! Obratite pažnju jer ukazuje na rak!

Autor: N.J.

Lifestyle

19.10.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije lako samostalno otkriti neku dijagnozu.

UPOZORAVAJUĆI SIMPTOM KOJI SE JAVLJA NAKON ŠTO SE PROBUDITE! Obratite pažnju jer ukazuje na rak!

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Mimi’s Bees

Redovnim rutinskim pregledima možete biti korak ispred. Bolest je teško samostalno utvrditi, a naznake su uglavnom "slabe" sve dok se stanje ne pogorša. Kada se tegobe pojačaju i postanu primetne, onda je i bolest često uznapredovala. Rano otkrivanje bilo koje bolesti često je ključno i za bolji napredak u lečenju.

Prema rečima farmaceuta Abasa Kaninija u "Kemist Kliku" znak da definitvno nešto nije kako treba u organizmu može biti i jutarnja upala grla koja traje više od dve nedelje i to istim intezitetom.

- Pušači se ujutru često bude sa kašljem. Međutim, svaki uporni kašalj koji traje duže od dve nedelje trebalo bi proveriti. Naročito ako pušite - objašnjava on i dodaje:

Foto: Shutterstock

Jutarnji kašalj kao prvi simptom

 

- Normalno je da se osećate malo umorno ujutru, ali ako ovo nije uobičajeno za vas ili primetite da umor traje tokom celog dana, trebalo bi da da zakažete pregled - završava lekar.

Zato veoma je važno da obratite pažnju na jutarnji kašalj.

Koliko su značajni preventivni pregledi?

Brzim tempom života zanemarujemo zdravlje. Često ne stižemo da odemo na pregled jer konstantno imamo neke bitnije stvari. Zato kada naizgled zdrava osoba postane pacijent kojem je potrebno lečenje, prvo se pokaje zašto ranije nije otišla na pregled. Nemojte dozvoliti poslu i svakodnevnim obavezama da vas spreče da obavljate rutinske preglede koje mogu mnogo da vam znače. Zdravlje bi trebalo da vam bude na prvom mestu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading