NASTASJA JE RAK POBEDILA ISHRANOM! Istraživanja vršila sa suprugom, a ove NAMIRNICE su joj najviše pomogle!

Autor: N. J.

Lifestyle

04.10.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastasja Nedimović pobedila je rak koštane srži uz pomoć ishrane.

NASTASJA JE RAK POBEDILA ISHRANOM! Istraživanja vršila sa suprugom, a ove NAMIRNICE su joj najviše pomogle!

Foto: printscreen/ YouTube/ Glas javnosti

Na putu ka izlečenju, Nastasju je čekao ogorman trud i volja. Zahvaljujući svakodnevnoj podršci supruga i istraživanjima koje su zajedničkim snagama vršili, ali i razgovorom sa nutricionistom ona je uspostavila način ishrane koji je doprineo njenom izlečenju.

- Kod nas u Srbiji onkološki i hematološkli pacijenti nemaju pristup nutricionisti. Ne priča se o tome. Savet doktora je da jedemo sve kao i do sada, da ne menjamo ništa i radimo sve što nam prija. Retko kada se za neku dijagnozu kaže ne smeš jesti sirovo voće na primer. Dosta puta sam naišla na otpor lekara da jedem ono što ja želim, a ne bolničku hranu - priča ona.

Kako navodi, njoj je suprug donosio hranu, a reč je bilo o sirovoj ishrani:

-To su bili voće, povrće, orašasti plodovi, semenke, ceđeni sokovi i šejkovi, od istih tih namirnica. Nesvesno sam bila u fazi autofagije - rekla je Nastasja.

Izabalansirana ishrana ključ je prevenacije oboljenja.

Ćelije raka hrane se glukozom, brže se množe. Meso, šećer i belo brašno smo odmah izbacili. To su bile ključne stvari. Slušala sam svoje telo, ne prija meni isto što i vama, koliko god da smo u istoj situaciji. Zanimljivo je da sam bila nepokretni pacijent koji se hranio obrocima koje ljudi doživljavaju kao ,,malo" i hranom koja nije jaka, a sve je bilo kako treba sa mnom. Dok su drugi, pokretni pacijenti, imali problema sa radom digestivnog trakta - objasnila je Nastasija za Glas javnosti.

S obzirom na to da se skoro ceo život bavi sportom, u detinjstvu je imala pogrešno shvatanje. Mislila da je meso ono što nas pokrće, a sada nakon istraživanja saznala je istinu.

Biljke kao sredstvo za izlečenje

- Biljke nam daju snagu, kao i zeleno listato povrće. Ne kažem da bi trebalo biti vegan - priča ona i pojašnjava kako je tekao njen oporavak:

- Kada je počela da mi raste kosa, činilo se sve kao nova faza. Čim krene da ti raste kosa znaš da si na dobrom putu jer ti koštana srž radi kako treba - završava ona i objašnjava da se nekada uplaši kada shvati koliko je njen život lep.

Danas, Nastasija je inspirativna osoba koja je pobedila opaku bolest nakon pet godina borbe, ali nije prestala da istražuje i pomaže obolelima.

BONUS VIDEO:
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading