ZABRINJAVAJUĆE! Novi slučajevi misteriozne bolesti u Argentini, tri pacijenta umrla!

Autor:

Svet

04.09.2022

05:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) prati nekoliko slučajeva upale pluća nepoznatog porekla u Argentini, gde su do sada registrovana tri smrtna slučaja.

ZABRINJAVAJUĆE! Novi slučajevi misteriozne bolesti u Argentini, tri pacijenta umrla!

Foto: Tanjug/J.Ilić

Deset slučajeva dovodi se u vezu sa privatnom klinikom u gradu San Migel de Tukuman na severozapadu Argentine, saopštila je Panamerička zdravstvena organizacija, regionalna kancelarija SZO.

Svi testovi na poznate respiratorne viruse i druge viralne, baketrijske i gljivične agense su negativni, a nadležni odbacuju mogućnost kovida 19, navodi se u saopštenju.

Biološki uzorci su poslati argentinskoj Nacionalnoj upravi za laboratorije i zdravstvene institute na dodatno testiranje, koje će uključivati analizu na prisustvo toksina. 

Stručnjak za zarazne plućne bolesti sa Univerziteta u Minesoti Majkl Osterhom smatra da bi uzrok bolesti moglo da bude nešto što su pacijenti udahnuli, pošto su pluća obolelih u velikoj meri zahvaćena infekcijom.

Prema njegovim rečima, "misteriozne bolesti" ponekad se dogode, i najčešće se objašnjavaju lokalnim uzrocima koji uglavnom nemaju pandemijske implikacije.

Dodao je da očekuje preciznije informacije od argentinskih zdravstvenih zvaničnika u narednih pet do sedam dana, prenosi Skaj njuz.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading