OKONČAN SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA I PATRIJARHA PORFIRIJA: Snažno ćemo BRANITI državne interese!

Autor:

Vesti

05.11.2022

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Patrijarhom srpskim gospodinom Porfirijem i Sinodom Srpske Pravoslavne Crkve.

OKONČAN SASTANAK PREDSEDNIKA VUČIĆA I PATRIJARHA PORFIRIJA: Snažno ćemo BRANITI državne interese!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

- Sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim gospodinom Porfrijem i članovima Svetog Sinoda podelio sam zabrinutost zbog svih izazova i pritisaka sa kojima se suočava naš narod na KiM i srpska država. Odlučni smo da snažno i zajednički branimo vitalne, nacionalne i državne interese - objavio je predsednik Aleksandar Vučić na svom profilu @buducnostsrbijeav na društvenoj mreži Instagram.

Podsetimo, predsednik Vučić se pre Patrijarha Porfirija sastao sa ambasadorkom Kine, Čen Bo.

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, te ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasadorka Narodne Republike Kine, Čen Bo zahvalila je predsedniku Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji istakavši da je stav Kine po tom pitanju dosledan, navodi se u saopštenju:

-Veoma cenimo napore Srbije i Vas lično ka traženju mirnog rešenja u dijalogu i pregovorima. Podržavamo legitimne zahteve srpske strane, koji se tiču bezbednosti njenih građana na Kosovu i Metohiji, kao i napore da se dogovor uspostavi u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnost, rekla je ambasadorka Bo dodajući da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma.

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Ambasadorka Kine, Čen Bo i predsednik Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić zahvalio je ambasadorki Narodne Republike Kine na podršci i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

On se takođe sastao i sa ambasadorom Rusije, Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Republika

Foto: Tanjug/T.Radovanović

Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko

Vučić je obavestio ambasadora Harčenka o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i pritiscima sa kojima se suočavaju Srbi i Srbija i ponovio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Rusije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading