Vučić sa ambasadorkom Kine: Ovo su glavne teme razgovora

Autor:

Vesti

05.11.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanku prisustvuje ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Vučić sa ambasadorkom Kine: Ovo su glavne teme razgovora

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas, nešto posle 11 sati sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo.

Tom prilikom, predsednik Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, te ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo zahvalila je predsedniku Vučiću na tome što ju je upoznao sa najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji istakavši da je stav Kine po tom pitanju dosledan, navodi se u saopštenju.

-Veoma cenimo napore Srbije i Vas lično ka traženju mirnog rešenja u dijalogu i pregovorima. Podržavamo legitimne zahteve srpske strane, koji se tiču bezbednosti njenih građana na Kosovu i Metohiji, kao i napore da se dogovor uspostavi u okviru Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Protivimo se jednostranim akcijama koje doprinose eskalaciji i narušavanju stabilnost, rekla je ambasadorka Bo dodajući da Priština što pre mora da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština, kao što je to dogovoreno u okviru Briselskog sporazuma.

Predsednik Vučić zahvalio je ambasadorki Narodne Republike Kine na podršci i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vučić i Čen Bo

 

 

Predsednik se ovim povodom oglasio na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav obavestio je ambasadorku Kine o situaciji na KiM i poziciji naše zemlje.

-Uprkos svim izazovima, Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma, naveo je.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, prenosi Tanjug.

Nakon toga, razgovaraće i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Patrijaršiji.

Tema svih razgovora je situacija na Kosovu i Metohiji, što je bila jedina tačka posebne sednice vlade, kojoj je ranije danas prisustvovao i predsednik Vučić, i na kojoj je premijerku i ministre informisao o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosmeta, koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija zbog poslednjih poteza Aljbina Kurtija.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading