SVE JE GOTOVO: Raskinut ugovor sa NBA zvezdom!

Autor:

Sport

05.11.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Negativni komentari su mu došli glave.

SVE JE GOTOVO: Raskinut ugovor sa NBA zvezdom!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Kajri Irving

Kajri Irving, košarkaš Bruklin Netsa i jedna od najvećih zvezda NBA lige, ostao je bez sponzorskog ugovora sa čuvenom kompanijom "Najki".

Irving je poslednjih danaa u centru pažnje američke javnosti zbog antisemitizma, a iako je u jednom trenutku delovalo da će proći samo sa blagom kaznom, situacija se za zvezdu Bruklina znatno pogoršala u poslednja dva dana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Irving je sa 27 poena drugi strelac Netsa ove sezone

Prvo je Irving kažen sa minimum pet utakmica od strane svog tima, a ta kazna može biti produžena i nakon tog perioda.

Tokom poslednjih nekoliko dana smo konstantno pokušavali da Irvingu pomognemo da razume koliko su njegove reči i dela opasni i štetni. Mislili smo da je edukacioni put bio ispravan i da smo napravili napredak u zajedničkom radu protiv mržnje i netolerancije. Danas smo uvereni u suprotno, jer je Kajri tokom konferencije za medije odbio da nedvosmisleno odbaci antisemitska uverenja, ali i da prihvati da u spornom filmu ima materijala mržnje. To nije bio prvi put da je imao priliku, ali nije uspeo, da to objasni - naveli su Netsi u saopštenju.

Danas je za Kajrija postalo još gore, jer je "Najki" odlučio da prekine saradnju sa američkim košarkašem

U kompaniji Najki verujemo da nema mesta govoru mržnje i osuđujemo svaki oblik antisemitizima. Duboko smo razočarani i tužni zbog ove situacije i uticaja koji je ostavila na sve - stoji u zvaničnom saopštenju američke kompanije.

Videćemo kako će se situacija sa Irvingom završiti, ali znajući kako u ovakvim situacijama postupa NBA liga, dug put čeka amričku zvezdu do povratka na teren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading