NBA NE PRAŠTA: Suspendovan na najmanje 5 utakmica!

Autor:

Sport

04.11.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj problem će izgleda dugo proganjati NBA zvezdu.

NBA NE PRAŠTA: Suspendovan na najmanje 5 utakmica!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Kajri Irving

Kajri Irving, jedna od najvećih NBA zvezda, suspendovan je na najmanje pet utakmica od strane Bruklin Netsa.

Irving je suspendovan zbog snažne reakcije javnosti nakon što je američki košarkaš podržao anti-jevrejske poruke. Njegova suspenzija je neodređena, tako da posle početnih pet mečeva kazna može biti dodatno povećana.

Plejmejker je dospeo na metu kritičara jer je objavio link na film u kojem se radi o raznim teorijama zavere o Jevrejima, a takođe je i podržao izjave glavnog američkog teoretičara zavere Aleksa Džonsa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kajri Irving ima preko 27 poena u proseku ove sezone

Nakon toga se nije ni  izvinio, pa je reakcija javnosti postala burnija, a Bruklin se sada osetio pozvanim na reakciju.

 - Tokom poslednjih nekoliko dana smo konstantno pokušavali da Irvingu pomognemo da razume koliko su njegove reči i dela opasni i štetni. Mislili smo da je edukacioni put bio ispravan i da smo napravili napredak u zajedničkom radu protiv mržnje i netolerancije. Danas smo uvereni u suprotno, jer je Kajri tokom konferencije za medije odbio da nedvosmisleno odbaci antisemitska uverenja, ali i da prihvati da u spornom filmu ima materijala mržnje. To nije bio prvi put da je imao priliku, ali nije uspeo, da to objasni - naveli su Netsi u saopštenju.

Takođe, jedan od najpopularnijih timova u ligi je dodao da trenutno nije pametno da budu povezani sa Kajrijem.

 - Zbog toga što se nije odrekao mržnje prema jevrejima kada je imao jasnu priliku, što je izuzetno uznemiravajuće i protiv onoga u čega veruje naša organizacija, naša odluka je da trenutno nije pogodno da Bruklin Netsi budu asocirani sa Kajrijem Irvingom.

https://www.youtube.com/watch?v=cc6MieljVw4

Irving tokom suspenzije neće primati platu, a iz iste će moći da se izvuče tek kada zadovolji seriju "objektivnih popravnih mera" koje će se baviti "štetnim dejstvom njegovog ponašanja".

Kajri je ove sezone drugi najbolji igrač Bruklina, sa preko 27 poena po meču, ali ni to nije bilo dovoljno da pomogne svojoj ekipi da izbegne izuzetno loš start sezone, zbog čega je cenu već platio Stiv Neš, sada već bivši trener "mrežica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading