DONČIĆ ISPRED DŽORDANA, LEBRONA, BRAJANTA... Luka piše istoriju, ovako nešto nije viđeno 60 GODINA! (VIDEO)

Autor:

Sport

03.11.2022

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac briljira od starta sezone.

DONČIĆ ISPRED DŽORDANA, LEBRONA, BRAJANTA... Luka piše istoriju, ovako nešto nije viđeno 60 GODINA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

Luka Dončić je čudo!

Slovenac igra fenomenalno od starta sezone, a svoju novu briljantnu partiju imao je u noći između srede i četvrtka.

Dalas je savladao najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, ekipu Jute, rezultatom 103:100, a nekadašnji igrač Reala iz Madrida upalio je u MVP mod, te se proslavio sa 33 poena (i ovoga puta dobar šut 12 od 20), uz još 11 asistencija i pet skokova.

Maestralni Dončić postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da postigne preko 30 poena u svakoj od prvih sedam utakmica sezone. Slovenac je prvi još od Vilta Čembrlena iz sezone 1962/63, što govori da punih 60 godina nismo videli ovako nešto u NBA ligi.

 

 

Legendarni Čemberlen je ovaj učinak imao u dve sezone, a uz njega i Dončića to je pošlo za rukom još samo Džeku Tvimanu. Dakle, to nisu uspeli da urade ni najbolji košarkaši u istoriji lige poput Majkla Džordana, Lebrona Džejmsa, Kobija Brajanta i ostalih.

Za novi rekord Dončić će morati dobro da se oznoji. Kako bi postao igrač sa najviše vezanih 30+ mečeva i obori Čembrlenov rekord star 60 godina, moraće da spoji 24 utakmice sa tim učinkom. Vilt Čembrlen je 23 puta zaredom postigao 30 i više poena kada je rekord postavljen. Deluje nemoguće, ali Luka Dončić ove sezone pomera granice!

Sledeću priliku za sličan učinak imaće u noći između petka i subote kada će njegov Dalas od 01.30 dočekati Toronto Reptorse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading