JOŠ JEDAN KORAK DELI GA OD SNA: Niko i nikada kao Nikola - smatrano je nemogućom misijom, a onda se pojavio Jokić!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.10.2022

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski košarkaš godinama unazad ruši mnoge rekorde u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, ali poslednje ostvarenje može se smatrati senzacionalnim.

JOŠ JEDAN KORAK DELI GA OD SNA: Niko i nikada kao Nikola - smatrano je nemogućom misijom, a onda se pojavio Jokić!

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić

U drugom ovosezonskom NBA susretu ekipa Denvera savladala je aktuelnog šampiona Golden Stejt na njegovom parketu. Sasvim očekivano, najzapaženiji u redovima kluba iz Kolorada bio je srpski internacionalac Nikola Jokić koji je nakon ovog meča stigao na samo korak od ostvarenja koji je smatran nemogućom misijom.

Nikola Jokić je protiv Stefa Karija i ekipe ostvario učinak od 26 poena, 12 skokova i deset asistencija čime je zabeležio svoj prvi tripl-dabl učinak u sezoni. Istovremeno to je i njgov 77. tripl-dabl učinak u NBA karijeri.

Ukoliko posmatramo samo centre koji su nastupali na parketima najjače košarkaške lige na svetu, Nikola Jokić odavno drži drugu poziciju kada je navedeni statistički podatak u pitanju. Ono što je u ovom momentu važno, jeste činjenica da je nakon susreta sa šampionom, srpski košarkaš stigao na samo korak od legendarnog Vilta Čembrlena

Naime, legendarni Čembrlen je tokom svoje igračke karijere koja je trajala od 1958. do 1973. godine zabeležio 78 tripl-dabl učinka. Upravo taj podatak još više ide u prilog Nikoli Jokiću, jer sve ono što je Čembrlen učinio tokom petnaestogodišnje karijere, srpskom košarkašu je pošlo za rukom u samo sedam godina nastupa na NBA parketima.

Ako se svemu navedenom doda podatak da je trećeplasirani na navedenoj listi centara sa najviše tripl-dabl učinaka Karim Abdul Džabar, koji je navedeno ostvarenje ponovio 21. put, jasno je da će Nikolino ostvarenje decenijama pred nama ostati nedodirljivo.

Nikola Jokić je u redove Denvera stigao pred sezonu 2015/16 iz beogradske Mege. Svoj prvi tripl-dabl ostvario je 3. februara 2017. godine u meču protiv Milvokija (121:117) zabeleživši 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Tokom dosadašnje NBA karijere u dresu Denvera odigrao je 529 mečeva, pa sa 77 tripl-dabl učinaka stiže se do podatka da je srpski košarkaš gotovo na svakoj šestoj odigranoj utakmici ostvario navedeni učinak.

Ostvarenje za svaki respekt.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading