DA SE ZNA KO JE MVP: Prvim tripl-dablom u sezoni Nikola Jokić srušio šampiona!

Autor:

Sport

22.10.2022

05:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni povreda, ni Stef Kari mu ništa ne mogu.

DA SE ZNA KO JE MVP: Prvim tripl-dablom u sezoni Nikola Jokić srušio šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera na startu nove NBA sezone poraženi su u Solt Lejk Sitiju od ekipe Jute rezultatom 123:102, ali je već drugi susret pokazao svu snagu ekipe iz Kolorada.

Ni manje, ni više, u drugoj ovosezonskoj utakmici ekipa Denvera je slavila na gostovanju aktuelnom šampionu Golden Stejtu 128:123 (40:34, 30:18, 28:36, 30:35), a prema očekivanjima najzaslužniji za ovo ostvarenje bio je Nikola Jokić.

Najbolji srpski košarkaš na terenu je proveo 34 minuta i za to vreme ostvario učinak od 26 poena, 12 skokova i deset asistencija, a treba napomenuti da je imao i odličan procenat šuta (54%). Jokić je za dva poena šutirao 6/11, 1/2 za tri, dok je sa linije slobodnih bacanja bio stoprocentan (11/11).

 

 

Kada je reč o samom meču, Denver je nakon uvodna 24 minuta igre imao zavidan rezultatski suficit. Ekipa iz Kolorada je nakon uvodna dva perioda meča vodila rezultatom 70:52, pa ni bolja igra Golden Stejta u nastavku susreta nije dovela do rezultatkog preokreta. 

Kada je reč o domaćoj ekipi, prema očekivanju Stef Kari sa 34 postignuta poena bio je najefikasniji na meču, a u stopu ga je pratio Endrju Vigins koji je ubacio 23.

Pored najboljeg srpskog košarkaša u dresu Denvera istakao se i Brus Braun sa 20 poena.

Odmora za Nikolu Jokića i Denver, nema. Već u noći između subote i nedelje, po srpskom vremenu, ekipa iz Kolorada dočekuje Oklahomu, a ovaj susret se sa posebnom pažnjom očekuje u našoj zemlji s obzirom da će to biti duel dvojice srpskih košarkaša Nikole Jokića i Alekseja Pokuševskog.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading