JUTRO MAGLOVITO, ALI SUNČAN DAN: U ovim delovima Srbije se očekuje kiša, a evo i kakvo će vreme biti za vikend

Autor:

Vesti

03.11.2022

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti malo i umereno oblačno vreme sa sunčanim intervalima i malo hladnije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

JUTRO MAGLOVITO, ALI SUNČAN DAN: U ovim delovima Srbije se očekuje kiša, a evo i kakvo će vreme biti za vikend

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Tokom jutra očekuju se mestimično magla ili niska oblačnost.

Vetar će biti uglavnom slab, tokom jutra severozapadni koji će kasnije skrenuti na jugoistočni i istočni. Najniža temperatura od pet do 12 stepeni, a najviša od 15 na severu Vojvodine do 22 na jugoistoku Srbije.

I u Beogradu se pre podne očekuju magla ili niska oblačnost. U toku dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar će ujutro biti slab severozapadni a tokom dana skrenuće na jugoistočni i istočni.

Najniža temperatura od šest do devet, a najviša oko 18 stepeni.

Upaljen i meteo alarm

U većem delu Srbije, izuzev istočne Srbije i predeo Kosova i Metohije, na snazi je žuti meteo alarm zbog magle, dok je na području jugoistočne Srbije žuto upozorenje i zbog visoke temperature. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U petak toplije uz sunčane intervale i umeren jugoistočni vetar u košavskom području, a u južnom Banatu pojačan. Krajem dana dolazi do naoblačenja na severu i zapadu Srbije. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna temperatura od 3°C do 11°C, a maksimalna od 18°C do 23°C. Kasno uveče je moguća kiša na zapadu i severozapadu Srbije. U subotu na zapadu Srbije kiša, a na istoku i jugu suvo i toplije od proseka. U nedelju i ponedeljak svežije uz povremenu slabu kišu, osim na severu Srbije gde bi preovlađivalo suvo vreme. U utorak i sredu sunčani periodi i malo toplije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading